Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánka středomořská

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Evlin

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 347 kJ /
1 278 kcal
Bílkoviny24,77 g
Tuky101,05 g
Vláknina27,19 g
Cholesterol 327 mg
Sodík 1,66 g
Sůl4,00 g
Sacharidy62,66 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme asi na 180 °C. Omytou celou papriku necháme péct do změknutí. Když je paprika měkká, vyjmeme ji z trouby a ihned vložíme do mikrotenového sáčku, kde ji necháme cca 5 minut zapařit, aby se dobře vyloupla ze slupky. Krok 2: Nadrobno nasekáme olivy, kapary, červenou cibuli, česnek a petrželku. Smícháme s Flora s máslem a nastrouhaným sýrem feta. Krok 3: Papriku vyjmeme ze sáčku, oddělíme stopku s jádřincem a zbavíme ji slupky. Hladkou dužinu bez jadérek rozkrájíme téměř na kaši a vložíme spolu s ostatními ingrediencemi do mísy, kde vše dobře zamícháme. Krok 4: Dochutíme špetkou řeckého sena a podáváme s bagetou nebo jiným bílým pečivem.

Zveřejněno 24. 11. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánka středomořská

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pWw2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánka středomořská

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pWw2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
středomořská pomazánka z oliv, středomořská pmazánka

Suroviny:
paprika čerstvá červená, sýr feta, máslo, cibule červená, česnek, nať petrželová, kapary, olivy černé, řecké seno

Přidat fotografie receptu