Suroviny
Porce: cca 50 kousků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 786 kJ / 4 251 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,23 g |
Tuky | 43,21 g |
Vláknina | 19,60 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 203 mg |
Sůl | 0,64 g |
Sacharidy | 874,53 g |
Postup přípravy
Těsto vyválíme asi na 3 mm a vykrajujeme kytičky, které pokládáme na pečící papír.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 12 minut. Krok 2: Ve šlehači ušleháme citronovou šťávu s cukrem a horkou vodou do pěny.
Upečené kytičky slepujeme marmeládou, z jedné strany namáčíme do citronové polevy a posypeme cukrářským zdobením
Zveřejněno 25. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníčkové kytičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MnDA
Moje poznámka
Perníčkové kytičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MnDA
Nejnovější recepty
Boží milosti
Přidáno před 11 hodinami
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 13 hodinami
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno před 21 hodinami
Velikonoční minizákusky
Přidáno před 21 hodinami
Obložené vejce
Přidáno 19. 4. 2025 22:19
Vajíčková pomazánka s pažitkou
Přidáno 19. 4. 2025 22:07
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice s hráškem
Moanka před 11 minutami
Gnocchi s brokolicí, nivou a zakysanou smetanou
Vacice93 před 7 hodinami
Velikonoční beránek
Praizlerka před 8 hodinami
Babiččina třená bábovka
Atata27 před 9 hodinami
Mini Pavlova
bousovka před 9 hodinami
Velikonoční jidáše
zujara14 před 9 hodinami
Sloní žrádlo
Kamiku před 11 hodinami
Mazanec pro Irenku
MirkaTioka před 11 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
alena.sam před 11 hodinami
Tématické fráze:
zdobení pernicku kytička,
pernikove kyticky,
koření kytička,
perníčková nápln,
jana kytička,
kytičky z medu,
příprava polevy na kytičky
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
med,
tuk hera,
vejce,
skořice,
koření do perníku,
prášek do pečiva,
marmeláda rybízová,
cukr moučkový,
voda,
šťáva citronová,
zdobení cukrářské
Komentáře (19)