Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slovácký guláš s játry

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 45 min

55 min (10 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 323 kJ /
1 272 kcal
Bílkoviny89,64 g
Tuky81,51 g
Vláknina16,42 g
Cholesterol 885 mg
Sodík 2,01 g
Sůl5,00 g
Sacharidy39,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli dorůžova. Krok 2: Přidáme na kostky nakrájený, osolený, opepřený a okmínovaný bůček, rajčatový protlak, prolisovaný česnek a nasekanou feferonku. Orestujeme, až se maso zatáhne. Pak podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou do poloměkka. Krok 3: Když je maso poloměkké, přidáme očištěná játra nakrájená na kousky a dál vše dusíme. Pokud je třeba, tak v průběhu dušení doléváme po trochách vodu. Krok 4: Když je bůček (i játra) téměř měkký, přidáme 3/4 množství leča a ještě chvilinku vaříme. Krok 5: Zbytek leča promixujeme tyčovým mixérem a přilijeme do guláše, který se tím krásně zahustí. Krok 6: Podáváme s knedlíkem.

TIP: Různé druhy knedlíků - rady a tipy

Zveřejněno 28. 11. 2016

Poznámka autorky JanaDorazinova

Pokud bychom neměli vepřová játra, lze použít i drůbeží.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slovácký guláš s játry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lWY5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slovácký guláš s játry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lWY5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

:yes::yes:dala bych si , musím udělat :-K

nanny: děkuji :-)

Zobrazit starší odpověď

Super...:yes::yes:

Gulasek jsme meli dnes k obedu,pouzila jsem jatra veprova .Moc jsme si pochutnali je vyborny,::yes::yes::yes::-K

nanny: Děkuji, to mne moc těší :-8

<3<3Muj tatinek varival podobny gulas,ale z veproveho a jatry a daval jen rajcatovy protlak,bez leca a byl vynikajici.Ale tento gulas s buckem tim lecem,to nema chybu.Zitra bude k obedu.Diky za receptik:-K:yes::yes::yes:

Ta feferonka je určitě od firmy Efko , že ?

Jana Remkova: Jen tak ze zvědavosti.

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
gulás s játry, bůček, česnek, játra, gulaš z jatry, recept na gulá z bučku, guláš s játry recept, vepřový guláš s játry, recept na jatrova gulas, kuřecí guláš s játry, slovacky zabijackovy guláš recept, slovackygulas, vepřovy guláš s jatry, pikantní kuřecí guláš s játry, rajský protlak s vepřovými játry, slovácký vepřový guláš s játry, vepřoví guláš s játry, gulaš z bučku a jatry, veprovy gulas s kralicimi jatry, vepřový guláš s játry a klobásou, jatrová kuřeci gulá6, gulas z leca

Suroviny:
bůček vepřový, sádlo, cibule, kmín celý, sůl, pepř mletý, česnek, protlak rajčatový, voda, játra vepřová, lečo, feferonka

Přidat fotografie receptu