Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Treska na kari a kurkumě s konjakovou rýží

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Justhealthyfood

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 631 kJ /
1 346 kcal
Bílkoviny102,17 g
Tuky74,91 g
Vláknina16,42 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 476 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy58,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si předehřejte troubu na 200° C. Oloupejte a rozdrťte stroužky česneku a připravte si zeleninu. Papriku rozkrojte, odstraňte stopku a zrníčka, a nakrájejte na kostičky. Mrkev oloupejte a speciální škrabkou nastrouhejte na tenké plátky nebo nudličky. Čerstvé fazolky omyjte, odstraňte stopky z jedné strany a nakrájejte šikmo na nudličky asi 2-3 cm dlouhé. Jarní cibulku nakrájejte také na šikmo. Krok 2: Do zapékací misky nalijte kokosové mléko, přidejte olej, česnek, šťávu z 1 limetky, koření a špetku soli, a vše zamíchejte šlehací metličkou, dokud se všechny ingredience nespojí. Přidejte nakrájenou zeleninu, mrkev, fazolky, papriku a jarní cibulku, přikryjte alobalem a dejte na 15 minut do trouby. Omyjte a osušte rybu, nakrájejte na porce a lehce osolte. Vyndejte z trouby misku s omáčkou a vložte porce ryby, zalijte trochou omáčku, pokud není ryba ponořená, a dejte péct asi na 15 minut. Nezakrývejte. Krok 3: Mezitím si důkladně propláchněte Perfect Dish v sítku, nejdříve studenou a poté horkou vodou, a dejte do misky do mikrovlnné trouby zahřát na 2 minuty. Vyzkoušejte, zda je ryba propečená, může se i částečně rozpadat na plátky, servírujte na horkou Perfect Dish rýže a polijte hustě omáčkou se zeleninou. Krok 4: Ozdobte a případně ochuťte limetkovou šťávou, přidejte thajskou bazalku a podávejte.

Zveřejněno 30. 11. 2016

Poznámka autorky Justhealthyfood

Jednoduché rybí kari, které nezabere moc času. Je to voňavý pokrm, plný exotických chutí žlutého koření, citrónové limetky a voňavé bazalky, přesto jemný. Konjaková rýže (http://www.perfectproducts.cz) je speciální vysokým obsahem rozpustné vlákniny, která na dlouho zasytí a přitom neobsahuje téměř žádné sacharidy. Omáčka se do ní krásně vstřebá a díky prospěšným látkám v kari a kurkumě je jídlo ideálním zdravým a lehkým receptem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Treska na kari a kurkumě s konjakovou rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZE6J

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Treska na kari a kurkumě s konjakovou rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZE6J

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
treska na kari, treska na kari recepty, treska s ryzi, treska v thajské omáčce, treska na kari, treska se zeleným kari, treska s kari, treska s kari omáčkou, treska na kari recept, konjakové rizoto, treska na česneku s rýží, curry treska, treska thajská, treska se stavou a ryzi, aljašská treska s ryzi recept, treska kari recept, kari z tresky, treska recept v kari omáčka, treska recepty kari, konyaková rýže recepty

Suroviny:
rýže, treska, česnek, mléko kokosové, limetka, olej rostlinný, kurkuma, koření kari, koriandr sušený, cibulka jarní, mrkev, paprika čerstvá červená, fazolky zelené, bazalka čerstvá, sůl mořská

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu