Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Burgery

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

martin1971

Snadný

Doba přípravy 60 minut + odležení

60 minut + odležení

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 001 kJ /
1 195 kcal
Bílkoviny200,80 g
Tuky42,06 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 650 mg
Sodík 8,71 g
Sůl21,45 g
Sacharidy3,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí maso odblaníme, případný tuk je možno ponechat, na jemno umeleme na masovém strojku a dáme do přiměřené misky pro další zpracování. Krok 2: Do mletého masa přidáme sůl, sójovou omáčku, worcesterskou omáčku a pepř (množství pepře dle chuti, já dávám cca 3-4 otočky mlýnkem nahrubo) a rukama propracujeme (cca 5 minut). Vznikne víceméně nelepivá, tuhá kompaktní hmota. V misce upěchujeme, překryjeme mikrotenovou nebo potravinářskou folií a necháme v lednici odležet alespoň 1-2 hodiny, osobně nechávám do druhého dne. Krok 3: Z PET lahve vyřízneme kolečko/a o výšce cca 2,5 cm (palec). Připravíme prkénko, na které položíme kolečko/a z PETek a do koleček pěchujeme připravenou masovou směs. Poté opatrně odstraníme PET kolečko (pomáhám si příborovým nožem) a ostrým nožem oddělíme vytvarovaný burger od prkénka. Potřeme ze všech stran olejem. Krok 4: Burgery pečeme zprudka na rozpálené pánvi (ideálně s nepřilnavým povrchem) cca 90 vteřin po každé straně (tj. 90+90 vteřin). Delší pečení bude mít za následek uvolňování a vytékání šťávy a burger bude vysušený a nedobrý. Dáme odpočinout na připravený teplý talíř cca na 5 minut. Krok 5: Rozkrojíme připravené burgerové housky (viz můj recept - odkaz v poznámce), vložíme list ledového salátu, na něj položíme opečené maso, potřeme lehce majonézou, navrch položíme plátek rajčete a přiklopíme vrchním dílem housky. Krok 6: Tip 1: Milé burgery někdy skončí na talíři s tatarkou a opečenými brambory.
Tip 2: Do housky (já dávám na rajče) je dobrá rozdrcená čerstvá chilli feferonka s kapkou oleje (pálivé).

Zveřejněno 2. 12. 2016

Poznámka autora martin1971

Recept na burgerové housky zde: https://www.toprecepty.cz/recept/50586-housky-rohl...

K masu - nikdy nekupuju mleté maso, je tam kdoví co a dobré jídlo vyžaduje kvalitní čerstvé suroviny, navíc přemíra tuku může způsobit nekompaktnost masové směsi. V receptu opravdu není ani mouka ani strouhanka, to do burgeru nepatří, burger není sekaná a kvalitní maso je dobré i samo o sobě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Burgery

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jW25

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Burgery

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jW25

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Hovězí jsem použila plec a v přípravě masa postupovala dle receptu. Maso zůstalo šťavnaté a dobré.

Tématické fráze:
burger, burger recept, recept na burger, burgr, recept na burgery, burgery recept, burgery, burgry, burgr recept, burger recepty, burgr recepty, recept burger, recept na burgry, recepty na burgery, houska na burger recept, recept na burgr, maso na burgery recept, burgery recepty, housky na burger, recepty na burger

Suroviny:
plec vepřová, sůl, omáčka sojová, omáčka worcesterová, pepř, olej, houska, salát ledový, rajče, majonéza, feferonka

Přidat fotografie receptu