Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brynzové noky na špenátu

Hodnocení receptu je 5,0 (45×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Středně náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 851 kJ /
1 159 kcal
Bílkoviny70,52 g
Tuky59,59 g
Vláknina17,48 g
Cholesterol 382 mg
Sodík 1,46 g
Sůl4,14 g
Sacharidy78,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme brynzu, tvaroh, vejce s krupicí, solí a libečkem. Umícháme tužší těstíčko. Necháme uležet, než zavaří osolená voda. Krok 2: Pomocí dvou lžic tvoříme noky, vhazujeme do vroucí vody. Noky po krátké chvíli vyplavou a vaříme je cca 7-10 minut, podle velikosti. Lehce je promastíme máslem nebo olejem. Krok 3: Špenát vhodíme do vařící vody a minutku povaříme. Scedíme a po krátkém zchladnutí ho nakrájíme na drobno. Krok 4: Nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Krok 5: Přidáme špenát, smetanu a chvíli necháme probublat. Ochutíme solí, pepřem a nakonec česnekem. Krok 6: Podáváme s noky jako bezmasý pokrm.

TIP: Špenát: Nejčastější chyby při zpracování a vaření

Zveřejněno 2. 12. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brynzové noky na špenátu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w6jw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brynzové noky na špenátu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w6jw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

:-):yes::yes: Brynza není má oblíbená ale bodík zaslouží recept i foto :-K

Tak tento recept se mi moc nepovedl. Noky se mi při vaření rozblemcaly. Nevím kde jsem udělal chybu. Možná jsem měl zvolit jiný tvaroh. Použil jsem hodně suchý tvaroh, který je hrudkovatý.;-(

Uvařeno noky jsou výborné.:yes::-K

Já bych šprenát vhodila rovnou do pánve s cibulkou, spaří se hned :) určitě vyzkouším, i když asi s masem :)

Urcite by mi chutilo ukladam.:-K:-K:-K:-K:yes::yes::yes::yes:

Jaký tvaroh ve vaničce? Určitě bych zkusila

Jarmila: Ano vaničkový..;-):-)

<3:yes:

U nás doma by jistě chutnalo:-D:yes:

I já bych si na této dobrotě pochutnala:-K:yes:

Supet mňamka brynzu milujeme.:yes:<3:yes:

Hmm, vypadá to na delikatesu!!:-K

<3mnam:-K::yes:

Ty brďo!!! To musí být skvělééééé! Veliký plus!!!!:yes:

Brynzu miluji a myslím, že by mi noky z ní (včetně špenátu) chutnaly:-):yes:

Tématické fráze:
špenát s noky, špenát s noky recepty, noky ke špenátu, recepty s noky, špenát s noky recept, špenát recept, noky, recepty ze špenátu, noky recept, špenátové noky, špenát s nokama, špenát s brynzou, brynzové noky se špenátem, brynzove recepty, bryndzové noky, špenát recepty, bezmase noky, brynza spenat, špenát s brynzou a smetanou, spenat a noky

Suroviny:
brynza, tvaroh, vejce, krupice, libeček sušený, sůl, špenát čerstvý, cibule, česnek, máslo, smetana, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu