Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční ischelské dortíky -

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vybusna vybusna

Náročný

Suroviny

Porce: cca 100 koliesok, 50 torticiek

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie34 600 kJ /
8 270 kcal
Bílkoviny146,58 g
Tuky560,33 g
Vláknina50,00 g
Cholesterol 753 mg
Sodík 278 mg
Sůl0,65 g
Sacharidy635,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Studene maslo z chladnicky rozkrajame na male kocky.
Do muky pridame maslo, pridame cukor, mandle, zltok a citronovu koru .
Na doske rychle vypracujeme cesto…v ziadnom pripade sa s nim nemaznajte a zbytocne nepriemiesavajte hore dolu. Cesto rozdelime na dve polovice zabalime do folie a ulozime do chladnicky na 2 hodiny.
Cesto vytiahneme a nechame v izbovej teplote povolit.
Prvu gulu …najprv si podsypeme mukou zo spodu aj z vrchu, rozvalkame na podlozke….ja som valkala cez potravinovu foliu a velmi mi to pomohlo. Formickou vykrajujeme kolieska (ja som zvolila kvietok uplne z pragamatickeho dovodu…nemala som koliesko)
Kolieska kladieme na plech vystlany peciacim papierom a pecieme vo vyhriatej rure cca 10 min…Dobu pecenia si musite urcit sami podla vasej rury. Krok 2: Pripravime si napln.
Mlieko zvarime s cukrom. Do horuceho vsypeme mlete orechy a povarime kym nezacne hustnut. Ak sa vam zda prilis riedka, tak doplnte mletymi piskotami, alebo mletymi orechami. Ja som dala najprv hrst mletych piskot a az potom som dohustovala orechami. Napln doriedime rumom..ja som dala urcite viac ako pol decak.

Napln , este kym je horuca..vlozime do sacku na plnenie a plnime kolieska. Ak Vam napln vychladne, tak ju znovu ohrejte, pretoze inak by sa Vam kolieska nezlepili a odpadavali by. Krok 3: Vo vodnom kupeli ohrievame kastrolik kde mame nalamanu cokoladu a stuzeny tuk, dovtedy kym sa nerozpustia.
Pokial ste kolieska lepili teplou plnkou, tak Vam nebude robit problem , namacat vrchne kolieska bez toho aby Vam odpadli. Ak Vam nejaky odpadne, tak skuste na povrch plnky kvapnut horucu cokoladu.
Kedze su to vianocne islerky, zdobila som ich vianocnymi posypkami.

Zveřejněno 14. 12. 2016

Poznámka autorky vybusna

Tento a moje dalsie rcp najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=5554

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánoční ischelské dortíky -

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yWXw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánoční ischelské dortíky -

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yWXw

Marie

Komentáře (3)

<3krásné

Vánoční klasika, moc pěkné provedení:-D:yes:

Míno, nádhera.:yes::yes::yes: +

Tématické fráze:
ischelské dortíčky, ischelské dortíčky recept, ischelské cukroví, recept na ischelske dorticky, ischilske dorticky, ischelské vánoční cukroví, ischelské rohlíčky, ischelské, vanocni dorticky, ischilské vánoční cukroví, ischilske dorticky recept, ischelské dortíčky náplň, ischilské cukroví, ischilske dortiky, ischilské, ischlské dortíčky, vánoční cukroví ischelské dortíčky, ichelské cukroví, ischlské vánoční cukroví, ichelské dortíky

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, mandle mleté, žloutek, kůra citronová, mléko, cukr písek, ořechy mleté, rum, čokoláda na vaření, tuk ztužený,

Přidat fotografie receptu