Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí na žampionech

Oblíbený recept pro všechny milovníky hub. Pokud jste z lesa přišli s chudým košíčkem, zkuste hovězí plátky s žampiony. Dušené maso ve vývaru krásně zkřehne, žampiony a slanina dodají příjemnou chuť i vůni.

Hodnocení receptu je 5,0 (137×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 363 kJ /
1 043 kcal
Bílkoviny122,38 g
Tuky49,37 g
Vláknina14,50 g
Cholesterol 270 mg
Sodík 1,06 g
Sůl2,50 g
Sacharidy21,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájíme cibuli nadrobno, slaninu na kostičky, maso na větší kousky. Krok 2: Na trošce oleje rozehřejeme slaninu a zpěníme cibuli. Přidáme maso, zprudka opečeme, osolíme, opepříme, přidáme papriku, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Krok 3: Hotové maso vyjmeme, do šťávy přidáme na větší kousky nakrájené žampiony, zahustíme moukou, rozšlehanou v trošce vody a necháme provařit. Krok 4: Vložíme zpátky maso a prohřejeme. Krok 5: Na talíři posypeme cibulovou natí. Podáváme s knedlíkem nebo rýží.

TIP: Jak připravit přílohovou rýži

Zveřejněno 3. 6. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na žampionech

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lOmJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na žampionech

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lOmJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (133)

ML92Pu: moc děkuju za komentář i za fotku, mám radost:-K

Dnešní neděli oběd. Budeme to mít i zítra do práce. Super

Dobrý den, přidávám fotečku. Je to moc dobré jídlo :-)

tkuruc: moc mě to těší, děkuji:-K

Díky za recept, jedli jsme to tři dny, první den s rýží, druhý s těstovinami a třetí s bramborem. Dělal jsem to z hovězí krokovice. Co mě ale zajímá, abych se obohatil v kulinářských dovednostech, proč se maso má vyndat? Já ho nevyndal, přidal žampiony, zahustil a dovařil dvacet minut, aby nebyla cítit mouka. Je to, aby maso nebylo příliš rozvařené? Jinak fakt výborné. Měl jsem kachní sádlo a kachní výpek, tak byl tuk a bujon na světě, bylo to zajímavé ;-). Ještě jednou díky ;-) :yes:

Romario: moc děkuji za milý komentář i za fotku:-K

Dnešní výborný oběd, rodinka si pochutnala :yes::-)

MamlajdaD: moc děkuju, udělala jsi mi radost;-):-K

Skvělý recept, moc jsem si pochutnala!:yes::yes::yes:<3:-K:-D Přidávám foto, jestli nevadí? ;-) Původně jsem chtěla dělat v pomaláči, ale když jsem měla udělaný základ, tak už se mi nechtělo mazat i pomalý hrnec. Tak jsem dusila v té hluboké pánvi na dvojku asi 4 hoďky. Výsledek - úžasné jídlo! Díky moc, zase někdy udělám:-! ;-):-D Zdravím! :-K:-K:-K

maris: Postup na svíčkovou ? V tomto receptu není o kořenové zelenině ani zmínka :-)toprecepty.cz

vanessa: už je dávno opraveno;-)

Marie Švarcová 13. 2. 2017 19:44
:yes: :yes: bezva - už mám na to chuť, vývar mám v mrazáku a ještě přidám trochu sušených mletých hub to budě mňamka

Marie Švarcová : Maruško, určitě si pochutnáte:-)

Vidím, že recept už je tady dlouho, ale zajímalo by mně, jaká zelenina /v popisu práce/ se přidává, když v surovinách žádná uvedená není. Ale všichni chválí! Jak a podle čeho jste vlatně vařili?:-((:-((

Libuše: tak to je další recept, kde došlo k záměně, popis samozřejmě není na hovězí na žampionech. Nahlásím to adminům, díky za upozornění.:-) To vypadá jako postup na svíčkovou...

kikisek, zdeňka - děkuji:-)

jo tenhle recept dela tata a je hrozne cool uz vim odkad to ma nejlepsi takhle to mam nejradeji!!

Teda fakt boží, manžel uvařil a opravdu supeeeeer, všem doporučuji:yes:

jiri flek: díky:-), smetanu určitě můžete přidat, někdy to tak taky dělám, je to jemnější a moc dobré;-):-)

jiri flek 4. 4. 2015 07:48
vyborne jidlo jen bych se chtel maris zeptat jestli je mozne tu dobrou stavku zjemnit trochou smetany jake by to potom bylo

Funguska: mám radost, že chutnalo;-):-)

:yes: vyborny :yes:

maiva: děkuju:-K

:yes:

.

Lisa, jeden se nestačí divit:-Ozrovna např. Maris je z těch, kteří umí:yes: a mají spolehlivé recepty, ne blafy:-S

Vývaru dělám každý týden velký hrnec a zamrazuji do krabiček, abych měla vždy k dispozici. Vážně myslíte, že když napíšou na kostce, že je bez přidaného glutamátu, že je skutečně bez glutamátu? Je bez PŘIDANÉHO glutamátu. Dnes už to výrobci umí ošidit tak, že ten glutamát nějakým způsobem vyrobí přímo v bujónu, takže ho nepřidávají. Viděla jsem o tom reportáž, ale nepamatuji si přesně, jak to dělají. A k hovězímu na žampionech není nutno přidat vývar ani kostku. Je to výrazné samo o sobě. Dnes už mají lidi bohužel tak otupělé chuťové buňky, že si do každé polévky lejí kvanta magi a jídlo bez masoxu jim nechutná. Je to velká škoda, protože pak každé jídlo chutná stejně.

maris: No, Lisa pláče hezky, ale na špatném hrobě, tady je mnoho jiných a výraznějších adeptek na "masoxovou královnu" :-))

zizala:;-):-D, díky

maris: :-)) Byla jsi rychlejší.

Lisa: No, Maruška zrovna vařit umí :-):yes: Ono je to spíš o chuti, o zvyku.

Lisa: asi Vás to překvapí, ale myslím, že vařit umím, vývar udělat umím určitě.:-)) Recept jsem sem dávala už v roce 2009, kdy ještě nebyla taková hysterie ohledně bujonových kostek, ale už byly k dostání bez glutamátů a jiných látek, kvůli kterým jsou tak zatracované:-) Jak často vařite dobrý domácí vývar, máte ho opravdu vždy k dispozci ?

Proč bujónová kostka? Kdo neumí vařit, dá do jídla bujón, podravku a podobné nesmysly.

Dobrý den!
Chci se zeptat jak docílim takové krásné barvy omáčky.Recept je naprosto úžasný a fotka ještě lepší.Vypadá to lákavě.Určitě vyzkouším.:yes::yes::yes:

Jéžkote, teď to na mě mrklo z "náhodných" - šmajrá, já slintám jak bernardýn :-O:yes::yes::yes:

:-p:-K:yes:

heluta: děkuju,:-K jasně, že žampiony jen čerstvé,:-) ty konzervované jsou jako gumové:no:

super , u nás to jde s rýží a žampiony jedině čerstvé .:yes::yes:

Jana Remkova: Jani, díky moc:-):-K

Irule: moc děkuju za vyzkušení a za krásnou fotku;-):-)

bylo to moc dobré, pochutnali jsme si, děkuji Maris.;-):-p:-p:yes:

Maruško, vědoma si toho, že jsem opět přidala foto a rozhodně nechci, aby sis myslela, že nám to podruhé nechutnalo :-D, tak ano, chutnalo, aspoň teda Láďa tahle jídla miluje. Tentokrát jsem podusila kližku a k tomu udělala tarhoňu;-)

Pavla: je to tak, jsou čerstvé, z konzervy nepoužívám;-):-)

Pavla: podle mě, čerstvé jsou lepší,těm v plechovce jsem na chuť nepřišel;-)

Ahojky,chci se zeptat,zda žampiony čerstvé nebo v plechovce,děkuji

ivulinka: moc děkuju, nejen za vaření, ale i za krásnou fotku;-):-), udělala jsi mi radost, díky!:-K

Maruško, bylo to výborné:yes::-!:-K a nenáročné na suroviny, takové jednoduché recepty mám nejradši. Akorát u nás jako příloha vedou těstoviny.
Díky za inspiraci, přiděluji bod a přidávám fotku:-K

Breberunda: já děkuju Tobě za vyzkoušení, moc jsi mě potěšila;-):-)

Výborné papáníčko, mooc jsme jsi celá rodina pochutnali. Díky za recept a posílám bodík :yes:;-)

yanull: yanullko, děkuju:-), je to klasika, která nezklame;-):-)

Maruško, takto udělám líčka a posílám 50. bodíčka :-p;-):-K:yes:

Jednoduché a výborné :-)

Vlasta: Vlasto, mám radost, že jste si tentokrát vybrala tento recept a že jste spokojená. Díky:-):-K

Díky za skvělý recept!!!!! Vždycky ,když potřebuju inspiraci hledám tady a ještě jsem se nesklamala..... Díkyyyyy:-)):yes:

Všem moc děkuju za vyzkoušení a mám radost, že chutnalo:-p:-)

Udělala jsem s těstovinami a výborně jsme si pochutnali :-) Děkujem za receptík:-)

Výborné, jen jsme zrovna neměli hovězí ale vepřové to nahradilo, moc děkuji za inspiraci všichni vylízali talíře ;-).:yes:

maris: Já se strašně omlouvám!!! Víš, že to není můj styl nic nenapsat!:-D Maruško, bylo to skvělé, klasika, která nikdy nesklame;-) Víš, je tam Láďova noha, tak jsem to přidala a pak teprve koukám..ježkovy oči:-O a honem pryč!:-D Zapoměla jsem, že je tady novinka, která ti to nahlásí!:-D:-D:-D:-D

maris: :-D:-D Remková je poděs.. beztak na komentík zapomněla:-8:-D:-D:-D:-D
tohle mám v plánu na příští sobotu, resp. v pátek.. v mrazáku mám poslední balíček hovězích líček a nechám pracovat pomalého frajera;-):-D

Jani Remková - děkuju za přidání krásné fotky, nic nepíšeš, tak jen doufám, že chutnalo;-):-)

jirka: no to jsem moc ráda:-), se smetanou jsi to ještě vylepšil :-p:yes:

dopadlo to dobře,jen sem tam přidal trochu smetany,:-K chutná:-)

Tématické fráze:
hovězí na žampionech, hovězí maso na žampionech, hovezi na zampionech recept, hovězí plátky na žampionech, hovězí kostky na žampionech, hovězí na žampionech s rýží, hovězí zadní na žampionech, hovězí na žampionech se smetanou, recept hovezi na zampionech, recepty hovězí maso na žampionech, hovězí se žampiony, hovězí platek na zampionech, hovězí kližka na žampionech, hovězí přední na žampionech, recept na hovězí na žampionech, recepty hovezi na zampionech, hovězí na na žampionech, hovezi zampiony, hovězí na žampionech v papinaku, na žampionech

Suroviny:
maso hovězí, žampióny, slanina, cibule, paprika sušená sladká, mouka, sůl, pepř, olej, vývar masový

Přidat fotografie receptu