Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ryba v aspiku

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Ryba v aspiku je tradiční lahůdka, která kombinuje jemné maso z ryby s křišťálově čistým želatinovým obalem, často doplněná barevnou zeleninou nebo bylinkami. Tento pokrm bývá oblíbený na slavnostních tabulích, je nejen chutný, ale i esteticky lákavý.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 513 kJ /
362 kcal
Bílkoviny73,48 g
Tuky2,27 g
Vláknina5,65 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 311 mg
Sůl0,74 g
Sacharidy10,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce dáme 3/4 litru vody s kořením, přivedeme k varu, osolíme a přidáme očištěnou zeleninu a ocet. Vaříme 10 minut, opatrně vložíme rybí filety, stáhneme oheň a necháme povařit na velmi mírném ohni cca 8-10 minut, podle tloušťky filetů. Krok 2: Rybu opatrně vyjmeme a rozdělíme do jednoporcových misek /nebo do jedné větší /. Vývar přecedíme, případně dochutíme solí a citronovou šťávou. Krok 3: Aspik připravíme podle návodu na obalu s použitím vývaru. Krok 4: Vlažným aspikem zalijeme rybí porce, doplníme kolečky uvařené mrkve a sladkokyselé okurky. Ozdobíme petrželkou a necháme v chladu ztuhnout.

TIP: Dobroty v aspiku - rady a tipy

Zveřejněno 27. 12. 2016

Poznámka autorky maris

Návod na připravu aspiku záměrně neuvádím, každý výrobce uvádí trochu jinak. Řídím se přesně podle návodu a ještě se mi nestalo, že by se nepovedl.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ryba v aspiku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7qD8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ryba v aspiku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7qD8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Krásná prezentace jako klasika od Maris, dobrota v každém případě:-D:yes:

Maris, že Ty ses chtěla pochlubit těmi pěknými vidličkami? :-D
Na nějaký aspik se už chystám delší dobu a protože s rybkami jsem kamarád, tak to vypadá, že do Nového roku asi vstoupím s tímto receptem :-O

Ivosisko: teď jsi mě odhalil:-D, doufám, že Ti bude chutnat;-):-)

To by mi chutnalo...:-)

mika59: děkuju:-), taky mi chutnalo;-):-)

Děkuju:-K
magdalenko, někdy vyzkoušej, je to docela rychlá příprava a kdo má rád aspik a ryby, tak si určitě pochutná:-)

magdalenka: tak si to udělej jen pro sebe, já jsem to snědla taky skoro všechno sama:-)

Zobrazit starší odpověď

<3:yes: Rybí aspik už jsem dělala, je to skvělé pohoštění.

To bude mňamka!<3:yes::-K

Takéto niečo nemám v repertoári, ale veľmi rada by som ochutnala. Vyzerá skvostne a ryby všeobecne mám rada.

Nádhera přímo sváteční:-8:-K:yes:

cathleen: děkuju:-), měli jsme na Vánoce, původně to měl být kapr;-)

Tématické fráze:
ryba v aspiku, ryby v aspiku, kapr v aspiku, rybí aspik, pstruh v aspiku, ryba v aspiku recept, recepty kapr v aspiku, nejlepší recepty ryba v rosolu, recept kapr v aspiku, recept ryba v aspiku, ryba v rosolu recept, recept kapr v rosolu, ryby v aspiku recept, ryby v rosolu recept, ryba vaspiku, nejlepší recept na v rosolu, ryba v rosolu, recept na rybu v aspiku, aspik z ryby, rybi v aspiku

Suroviny:
filet z ryb, mrkev, celer, petržel, cibule, koření nové koření, pepř černý, bobkový list, ocet, sůl, šťáva citronová, želatina, okurky sterilované, petržel

Přidat fotografie receptu