Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinovaná krkovička na rozmarýnu a s kaší s příchutí kurkumy

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Středně náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 - 6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 494 kJ /
3 703 kcal
Bílkoviny206,98 g
Tuky316,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 620 mg
Sodík 3,75 g
Sůl9,00 g
Sacharidy6,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krkovičku prošpikujeme slaninou a naložíme přes noc do marinády smíchané z cibule, koření, rozmarýnu, worchestru a oleje. Krok 2: Druhý den pečeme na rozpáleném tuku v zakrytém pekáči cca 50 minut na 200°C, při pečení obracíme a poléváme vypečenou šťávou. Podle potřeby přidáváme horkou vodu. Krok 3: Až je maso téměř hotové, odkryjeme pekáč, krkovičku obrátíme kostí na dno, mírně osolíme povrch krkovičky - už nepodléváme a necháme ještě asi 10 min vut troubě - utvoří se křupavá zlatá kůrčička. Krok 4: Bramborovou kaši uvaříme podle naešho zvyku a po přidání mléka a másla a při šťouchání přidáme kurkumu. Jednak hezky kaši obarví, navíc má příjemnou malinko pikantnější chuť, která se výborně hodí k rozmarýnu.

Zveřejněno 4. 6. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaná krkovička na rozmarýnu a s kaší s příchutí kurkumy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qj9D

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaná krkovička na rozmarýnu a s kaší s příchutí kurkumy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qj9D

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Věřím, že je vaše jídlo odbré, ale servírování viz. foto je přímo otřesné!

Eliz, jsem ráda, že chutnalo ;-):-8

jen jsem polkla naprázdno:-p:yes:

Teda Špagetko, už dlouho jsme si takhle nepochutnali :-p. Masíčko je dokonale šťavnaté, na řezu růžovoučké a ta chuť!! Všechny poměry ingrediencí jsem zachovala podle tvého návodu, jen jsem pekla odkryté asi 30 minut (zakryté těch 50 min.).
Kurkumová kaše je taky skvělá, opravdu se snoubí s rozmarýnem a hezky vypadá (to víš, že padl dotaz, proč je tak žlutá :-D, ale nakonec všem chutnala...).
Moc děkuji za perfektní recept a zpříjemnění neděle! :-D

Jani R :-8:-D:-D, pokračujv používání tymiánu a koriandru ;-):-D:yes:

Moc hezký recept:yes: a Janka napsala slohovou práci a né komentář:-D, ale souhlasím s ní, že holt každý je na něco jiného:-))

Špagetko, :-Dvypadá to lákavě, rozmarýn mi roste na balkoně, tak dávám do oblíbených a určitě vyzkouším:yes::yes::-D +

Skrátka, Eliza a spagetka si navzájem rozhodně mají v jídle co říct a o tom recepty jsou a to se mi moc líbí. Tady se známe a už podle fotky se poznáme. Já se strašně ráda dívám na fotky jídla, je to krása, co lidičky vymyslí. Já moc nevymyslím:-)):-D, ale aspoň se snažím realizovat to, co se mi líbí a co jíme. Rozhodně však respektuji i kulinářské umění těch ostatních a i ingredience, které jsou mi na hony vzdáleny. Stačí, že mne autorka receptu naučila ve velkém používat libeček, co? Paní libečková?:-)):-D:yes:

Děkuji všem za bodíky -je to - tedy bylo to fakt výborné. :-8, Jani R. neboj se toho, zkus. Už jsem si všimla, že máme podobné chutě, takže jdi do toho ! ;-):-p:yes:

Jani :-), určitě to stojí za ten pokus - pokud je v receptu psáno 5 snítek rozmarýnu, tak to rozhodně má svůj smysl a pokud to člověk dodrží, může být obohacený o nový chuťový (a tady určitě ozkoušený)zážitek... Byla by věčná škoda to neprubnout, i za tu cenu, že to třeba nebude "to pravé"... Protože - co když bude...:-?:-));-):-))

spagi, ty máš s Elizou vždycky tak zvláštní recepty, kurkuma, lilek, cuketa, no, samé takové ingredience, co zas tak často člověk nepotkává, nicméně, moc lákavé. Rozmarým jsem nikdy nijak nepoužila, každý jsme jiný, ale máš to moc hezké a zajímavé a určitě se mnohým trefíš do vkusu;-) +

Jo, zapomněla jsem - bod posílám hned!!!

To je recept na neděli, kdy se vše v klidu připraví a v klidu dohotoví... Trik se solí a dopečením dokřupava je dokonalý a na tělo psaný ospalému nedělnímu dopoledni...;-):-p
A kašička...labužnická pochoutka!!! :-p;-)

Špagetko, krásné fotky, moc hezký recept.:yes::yes: +

spagetko, moc krásné:yes:, bodík letí:-))

Tématické fráze:
krkovička recepty, krkovička, krkovička recept, rozmarýn recepty, marinovani masa, vepřové maso na rozmarýnu, vepřová krkovice na rozmarýnu, na rozmarýnu, recepty rozmarýn, marinovani masa na gril, krkovička s bramborovou kasi, marinované maso na gril, grilované maso na rozmarýnu, jak vypadá rozmaryn, krkovička na rozmarinu, rozmarýn recept, krkovice na rozmarínu, marinovaná masa, recept rozmarýn, kurkuma-recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, slanina, cibule, kmín drcený, pepř bílý, koření krkovička s česnekem, rozmarýn, omáčka worcesterová, olej, sádlo, brambory, mléko, máslo, kurkuma, sůl

Přidat fotografie receptu