Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinovaná kachní prsa s pikantní čočkou

Čočka je prostě klasika, kterou nemůžete vynechat - dokonale si ji vychutnáte nejen na Nový rok, ale kdykoliv budete mít chuť. Spolu podávaná dokonale připravená kachní prsa povýší jídlo na skutečnou lahůdku.

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 797 kJ /
1 864 kcal
Bílkoviny82,05 g
Tuky79,78 g
Vláknina69,25 g
Cholesterol 42 mg
Sodík 1,03 g
Sůl2,50 g
Sacharidy173,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachní prsa omyjeme a osušíme. Kůži nařízneme do mřížky. Osolíme, mírně posypeme kmínem, osolíme a potřeme česnekem smíchaným s olejem. Necháme uležet do druhého dne. Krok 2: 1/2 hodiny před přípravou maso vytáhneme z lednice. Rozpálíme pánev a maso bez tuku opékáme kůží dolů 7 minut. Krok 3: Poté maso otočíme, necháme 2 minutky opékat a poté vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C na 4-5 minut. Doba je orientační, každý kousek má trochu jinou váhu. Hotová prsa vyjmeme a necháme chvíli odpočinout Krok 4: Čočku namočíme na půl hodiny do studené vody. Uvaříme s kořením na skus, nesmí se rozvařit. Mezitím nakrájíme slaninu, šalotku a zeleninu na drobno. Krok 5: Nejdříve rozpustíme slaninu, přidáme šalotku a po chvíli i zeleninu. Společně restujeme a lehce podlijeme vývarem z čočky. Dusíme do měkka. Před koncem vmícháme nakrájená rajčata. Krok 6: Přebytečnou vodu z čočky slijeme a čočku smícháme s podušenou zeleninou, dochutíme. Odpočatá prsa nakrájíme šikmým řezem a podáváme s čočkovou přílohou.

TIP: Čočka v kuchyni - oblíbené recepty

Zveřejněno 1. 1. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaná kachní prsa s pikantní čočkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rWMB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaná kachní prsa s pikantní čočkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rWMB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

U nás je to stejné jako u Cecilky - na Nový rok čočka (pro penízky) a vepřové v rozličné podobě.
Ale určitě nesmí být ryba ani nic, co létá, aby štěstí neuplavalo ani neuletělo.
;-) Takovou krásnou kachničku bych si s chutí dala třeba dnes. <3<3<3:yes:

Moc pěkné a určitě výborné:-):yes:

Dokonalé jídlo na dokonalé fotce:yes:

Nádhera :yes:

casino: Je...to isté, čo sa tu kdesi už písalo, že sa nemajú jesť vtáky, aby neodletelo šťastie. :-Q Lenže v našej rodine poverčivý nebol nikto a tak sa jedli aj morky, aj sliepky, občas kačky.
maris: :yes::-D:-D
Inak u nás staré zvyky kážu jesť na Slivestra na večeru to, čo na štedrý deň, teda bobaľky, kapustnicu + šalát a rybu. Ale to sa už tiež nedodržiava. V našej rodine ryba ostala, ale nie vyprážaná ako na štedrý deń.;-)

Zobrazit 8 starších odpovědí

Pěkné, lákavé:-D:yes:

Dokonalost sama:yes::yes::yes:

<3mnam...:-K:yes:

nanny: ;-) Děkuji :-K
Colombo65: ;-) Díky Oto :-K
maiva:;-)Děkuji..;-)

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
kachní prsa, jak připravit kachní prsa, kachní prsa recept, čočka s kachnimi prsy, pikantní kachní prsa, pikantní kachní prso, pikantní čočka, kachní stehna s čočkou, recepty na kachní prsa s přílohou, prsa2, pečená kachna s čočkou, pikantni kachni maso, kachni prsa ve slanine, kachní prsa na kmíně, kachní prsa s česnekem, kachní prsa recepty, pecena kacna s hrachem, pikantní čočka recept, marinovana kachna recept, kachni prsa nsrinovane

Suroviny:
prsa kachní, olej, česnek, sůl, kmín celý, pepř mletý, čočka, slanina, cibule šalotka, mrkev, celer, kapie, rajče sušené, koření nové koření, bobkový list, pepř sečuánský, ocet balsamiko, sůl, cukr

Přidat fotografie receptu