Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Španělský sýrový chleba podle mámy Korcové

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

woman woman

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 827 kJ /
2 588 kcal
Bílkoviny93,88 g
Tuky150,52 g
Vláknina8,10 g
Cholesterol 633 mg
Sodík 1,88 g
Sůl4,62 g
Sacharidy210,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme kvasnice ev. kvásek a kvasnice, trošku vody, necháme vzejít kvásek.
Pak nasypeme dobře prosátou pšeničnou chlebovou mouku. Krok 2: Ve druhé míse vyšleháme v mléce vejce, sůl, nakonec přilijeme olej a přidáme k ostatním surovinám. Krok 3: Oba sýry nastrouháme na jemném struhadle a přimícháme k ostatním surovinám. Pokud bude těsto řídké, přisypávejte postupně oněch odložených 20-30 gramů hladké mouky tak, abyste bez problémů vytvarovali bochník. Krok 4: Těsto zformované do bochníku uložíme do dobře pomoučněné ošatky, přikryjeme potravinovou fólií, aby těsto neosychalo a necháme 30-60 minut odpočívat při pokojové teplotě. Krok 5: Po té vyklopíme na pečicí papír a pečeme při střední teplotě cca 35-40 minut. Peču v remosce, takže remosku nepředehřívám. Jinak chleba se ničím nerosí ani nepotírá! Pečete-li v troubě, pak předehřejte troubu na střední stupeň a pečte rovněž cca 35 minut. Chleba je velmi chutný a vláčný.

Zveřejněno 2. 1. 2017

Poznámka autorky woman

Více informací najdete na mém webu

http://www.woman-today.cz/products/spanelsky-syrov...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Španělský sýrový chleba podle mámy Korcové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w6Rg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Španělský sýrový chleba podle mámy Korcové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w6Rg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Zajímavý chlebík :-)

Ja si tiež na tom lámem hlavu, či tento bochník je z 270 g múky...:-O

Mari, máš dobře gramáž mouky? Celkem 270 g, k tomu 200 ml mléka, 100 ml oleje, 2 vejce - není těsto řídké:-?

cathleen: Já si vážně nemohu pomoct, gramáž je dobře, pravda je, že těsto je řidší, proto jsem musela tak cca 20-30 gramů mouky (ale hladké) přisypávat, zahustí se to sýrem. Já mám právě radost, že té mouky je tam poměrně málo, když to spočítáte, tak je tam 140 gramů sýra, 270-280 mouky, olej jsem dávala pomalu a mléko s vejci .... je to pecen přímo do remosky, moc to nekyne, to je jasné, takže necháme chvíli odpočinout a pečeme.:-)

<3Muze byt moc dobry:-K:yes:

Proč španělský?

Miquel: Učíme se španělsky, tak hledáme inspiraci i v tom jídle.:-)

Tématické fráze:
syrovy chleb bez mouky, sýrový chleba bez mouky, sýrový chléb, syrovy chleba, spanelsky bochník, recepty z tvrdého chleba španělský, chleb bez mouky, spanelsky cnleba psenicny, sýrový chleba bez mouky recept, chléb mamo, domácí španělský chléb

Suroviny:
kvas žitný, mouka hladká, mouka chlebová pšeničná, mléko, olej, vejce, sýr uzený, sýr niva, sůl

Přidat fotografie receptu