Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Falešná ovarová polévka s kroupami

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mojetara mojetara

Náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 65 min

65 min (65 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 145 kJ /
991 kcal
Bílkoviny42,13 g
Tuky8,01 g
Vláknina26,85 g
Cholesterol 40 mg
Sodík 202 mg
Sůl0,44 g
Sacharidy175,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kroupy propláchneme a necháme stát, pak vaříme asi 30 minut v osolené vodě, až budou měkké. Scedíme a propláchneme studenou vodou. Krok 2: Mrkev a petržel nakrájíme nadrobno, stejně tak vařené uzené vepřové maso, celerový stonek nakrájíme na jemné měsíčky. Krok 3: Smícháme vývary a přidáme do hrnce nakrájené maso i zeleninu. Česnek nasekáme a přidáme do polévky. Opepříme a osolíme. Přidáme vařené kroupy a majoránku. Vaříme na středním plameni asi 20 minut. Krok 4: Nakrájíme bagetu na plátky a opečeme ji na másle. Krok 5: Polévku podáváme s opečenou bagetou. Dozdobíme nasekanou petrželkou. Když opečenou bagetu potřete ještě česnekem, je to vynikající.

Zveřejněno 3. 1. 2017

Poznámka autora mojetara

Recept také na http://www.mojetara.cz/recipe/falesna-ovarova-pole.... K přípravě využijeme vývar z vařeného uzeného masa, který nám zůstane třeba při přípravě čočky s masem, jako třeba u receptu na Bylinkovou čočku se špenátem a rajčaty http://www.mojetara.cz/recipe/bylinkova-cocka-se-s...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Falešná ovarová polévka s kroupami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v69M

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Falešná ovarová polévka s kroupami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v69M

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Pocházím z východních Čech, a tam se "prdelačka" dělá, jak píše casino, z čistého vývaru po ovaru, v němž se vaří jelita a jitrnice. Potvrzuji také, že u nás se používá název "vejmrda" pro teplou sladkokyselou přílohu k ovaru, připravovanou z vývaru, křenu a jablek. Dělávala ji babička a byla skvělá. <3

Falešná ovarová polévka s kroupami
"vařené uzené vepřové maso," "využijeme vývar z vařeného uzeného masa,"
Mně to přijde spíše jako pravá, nefalšovaná "Polévka z uzeného";-) Pokud tedy slůvko "uzené" v postupu není dílem nějakého zlovolného šotka;-)
No, možná ale je to mou pomýlenou představou o ovarové polévce:-(
Jóóó, dát tam místo "uzeného" (a krup) kus jelita, tak to by byla polívčička:yes:, Sice falešná, ale už skoro pravá prdelačka, že:-)

casino: taktak - u nás se ale jelita, tlačenky a jitrnice vaří v solo vodě, pocit vyvářených střev nám do polévky neštymuje;-). Černá polévka se dělá pouze z vývaru po ovaru... atd.atd... jak píšeš, dává se tam chladná rozmíchaná krev. Rozdává se až ta černá - a předtím se míchá a míchá a míchá...:-D

Zobrazit 5 starších odpovědí

Tématické fráze:
ovarová zabíjačková polévka recept, falešná prdelačka, veprova polevka s kroupami, polévka z tlačenky, ovarova polevka z jelita, polévka z ovaru, ovarová polévka, ovarová polévka z jitrnice, vepřovy vyvar s kroupami, černá polévka z jelita, ovarová polévka s kroupami, ovarová polévka z jelit, vývar z ovaru, polévka z vepřového masa s kroupami, bílá zabíjačková polévka recept, prdelacka s kroupami, polevka s kroupami, pečené krvavé kroupy, kroupy střední jak se vaří, černá polévka s kroupami

Suroviny:
maso vepřové, vývar zeleninový, maso vepřové, mrkev, petrželka kořenová, celer řapíkatý, kroupy, česnek, pepř, sůl, majoránka, pepř, bageta, máslo, petržel

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu