Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladká krupice v trojobalu

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 411 kJ /
815 kcal
Bílkoviny28,00 g
Tuky8,60 g
Vláknina3,30 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 202 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy154,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mlieko so štipkou soli, cukrom a vanilkovým uvedieme do varu, vsypeme krupicu a uvaríme veľmi hustú kašu. Krok 2: Vylejeme masu na pečiaci papier, mokrým nožom uhladíme na hrúbku niečo vyše 1 cm. Necháme dobre vychladnúť a stuhnúť v chlade. Krok 3: Stuhnutú krupicu vykrajujeme na ľubovoľné tvary, obaľujeme v múke, rozšľahanom vajci a strúhanke. Smažíme na oleji. Krok 4: Ukladáme na papierový obrúsok odsať olej, na tanieri sypeme práškovým cukrom a škoricou. Polejeme zriedeným teplým džemom. (Džem s trochou vody zohrejeme v mikrovlnke.) Krok 5: Môžeme podávať aj s riedkym vanilkovým pudingom a pod.

Zveřejněno 5. 1. 2017

Poznámka autora magdalenka

Recept na toto jedlo by som zaradila medzi "rodinné striebro", nikde inde som sa s ním nestretla a spomenula som si na neho náhodou.

Môže byť, že ho poznáte pod nejakým iným názvom, my sme ho doma volali len "rizika"... (možno pôvodne to bola "grizika", gríz=krupica) Sporadicky nám to mamka robila na večeru, ako deti sme to milovali.

Je to naozaj jednoducho dobrota...a keď nás honí Mlsná...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladká krupice v trojobalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qr5Z

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladká krupice v trojobalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qr5Z

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

pecka:yes:

zdenka mrázová 27. 12. 2017 10:29
nemůžu nikde najít recept na výrobu panko strouhanky.Nevíte někdo přesně z čeho se dělá. Já jsem koupila pytlík u vietnamců, obalila jsem v tom kapra a bylo to výborné, je však drahá.

<3To muze byt moc dobre.Tady se rika krupici ;grizmeel.Tak asi to bude ten griz-krupice.Ja mam strasne rada krupicovy puding.:-K:yes:

yanull:
Myslím, že na to PANKO dřív nebo později někdo kápne - neměla by to být taková věda (zmíněné hostie, to byl pouze chuťový vjem). Když jsem rozhodil sítě, tak mi známí z It. psali, že tam se cosi podobného dělá z toustového chleba zbaveného kůrek; tam ale mají různého bílého pečiva hafo a všechno je to chleba (pane), že:-)
No, asi by pečivo nemělo být "na pepř", ale kdo chystá strouhanku z ne úplně suchých rohlíků tak ví, že to není žádná brnkačka...:-D

Zobrazit 9 starších odpovědí

A vďaka za záujem, potešil ma.:-K

To není rodinné stříbro, ale rodinné zlato;-):-):yes:

Tak na tohle mám chuť - teď hned:-8:yes:

Určitě je to moc chutné :yes::yes: uložila jsem si.

Magduško, je to zajímavý recept, čtu o něm poprvé. Myslíš, že by ta vykrájená kolečka šla také osmažit jen bez obalování na másle?

yanullka, nevidím dôvod, prečo by to nešlo. Zvyknem bežne opekať kukuričnú kašu (kukuričná krupica varená vo vode). Len to musíš uvariť veľmi hustú kašu a nechať dobre vychladnúť, stuhnúť aj niekoľko hodín. Pri tomto recepte však ide o to, že v chrumkavom strúhankovom obale máš jemnú sladkú hmotu.

Tématické fráze:
z čeho je panko strouhanka, výroba panko strouhanky, jak se dělá krupice, hostie recept, recept na výrobu panko strouhanky, strouhanka panko výroba, kruupice v trojobalu, vyroba krupice, panko strouhanka výroba, jak vyrobit panko na strouhanku, trojobalu strouhanka panko, panko strouhanka jak vyrobit, krupica recepty, jak vyrobit panko strouhanka, panko strouhanka domácí výroba, z čeho vyrobená panko strouhanka, jak se dělá sladká strouhanka, jak se dělá strouhanka panko strouhanka, recept z krupice, recept na hostie

Suroviny:
mléko, krupice, sůl, cukr, cukr vanilkový, olej, mouka, vejce, strouhanka, cukr moučkový, skořice, džem meruňkový

Přidat fotografie receptu