Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarbora v medu

Reveň alias rebarbora je výjimečná zelenina se specifickou kyselou chutí, která se připravuje jako ovoce. Pokud si ji chcete uchovat na zimu, svařte ji s medem. Použijte pak jako náplň do koláčů, vmíchejte to bílého jogurtu, nebo prostě namažte na pečivo.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 340 kJ /
2 471 kcal
Bílkoviny11,14 g
Tuky0,00 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 73 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy591,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rebarboru očistíme, nakrájíme na kousky. Dáme do vhodné nádoby (já užívám kameninový kastrol), posypeme cukrem a necháme přes noc odstát. Krok 2: Pak svaříme 400 g medu v 900 ml vody, musíme sbírat pěnu z povrchu, až je med čistý a takřka průsvitný. Krok 3: Přidáme tam odstátou šťávu z rebarbory a asi 2 minuty povaříme. Nyní vložíme rebarboru a povaříme DO ZMĚKNUTÍ - POZOR NE ROZVAŘIT!!! Krok 4: Po uvaření vkládáme směs do sklenic. Na povrch můžeme pro jistotu dát přípravek proti plísním nebo lžičku kyseliny citronové. Krok 5: Jelikož to ale prochází varem, tak se mi nestalo, že by mi to zplesnivělo. Může se i sterilovat cca 20 minut.

TIP: Jak zpracovat rebarboru

Zveřejněno 5. 6. 2009

Poznámka autorky spagetka

Recept uvádím, protože začíná rebarbora a tohle je výborná změna, jak ji zužitkovat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarbora v medu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Bgy2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarbora v medu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Bgy2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Já trdlo, jak je možný že mě todle uteklo, takový rebarbory na zahradě a já to objevím až dneska. Teď už se mě zdá že je na rebarboru pozdě. Já bych si napohlavkovala hned.

Zdenka1: Zdeni, spíš je to na fotce Ivako tak vidět, není to doslova pasta, dá se říct, že se spíš podobá tomu kompotu, není jednolitá ta směska, prostě kousky rebarbory slepené medem - neumím to líp popsat, já svoji už nemám, až udělám,přidám fotku. Ale na tomhle jsi fakt nemohla nic zkazit, přidej foto ;-);-);-)

Recept se mi líbil, tak jsem ho prubla, ale nemám z něj pastu jako na fotce. Moje rebarbora se podobá spíše kompotu:-(. Kde jsem mohla udělat chybu:-O:-?

Jak to, že mi tohle uniklo? :-// Teď mám rebarboru jen v mrazáku, tak musím počkat zase do léta:-/. Ale jinak, spagi veliký plus! Já už jsem to u někoho jedla a byla jsem z toho hotová, fakt to bylo moc dobré, takže snad si příští rok vzpomenu;-):yes:

Aha, no vidíš, já ji vždycky jen mrazila...až znovu obroste, zkusím to;-)

Žížalko i na to, co popisuješ ty, pak jako náplň do koláčů, buchet apod.:-p;-)

Na co pak takovou rebarboru používáš? Jako kompot? Nebo by možná šla jako doplnění pohárů...i na sladké kaši bych si ji uměla představit:-p

Tématické fráze:
rebarbora, rebarbora do mrazáku, rebarbora recepty, rebarbora mražení, mražení rebarbory, co udělat z rebarbory, rebarborovy kompot, rebarbora recept, co z rebarbory, rebarbora s medem, zavařeniny z rebarbory, kdy sbírat rebarboru, recept rebarbora, med z rebarbory, zavařenina z rebarbory, co je rebarbora, jak zuzitkovat rebarboru, recepty z rebarbory, rebarbora zavařenina, www rebarbora jak zuzitkovat cz

Suroviny:
rebarbora, cukr krystal, med, voda

Přidat fotografie receptu