Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tataráček

Tatarák je oblíbená pochoutka ze syrového masa, kterou dochutíme česnekem a kořením. Nejlépe chutná na osmažených křupavých topinkách. Skvěle se hodí jako slavnostní večeře, nebo pohoštění pro návštěvu.

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

savlinka savlinka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme na velmi jemno. Česnek utřeme. Krok 2: Hovězí maso naškrábeme nebo 2x pomeleme. Krok 3: Všechny suroviny dáme do mísy a nejlépe vidličkou důkladně promícháme, ochutnáme a případně dochutíme. Krok 4: Podáváme s opečenými topinkami.

TIP: Jak snadno opéct topinky

Zveřejněno 5. 6. 2009

Poznámka autorky savlinka

Je to mňamka, kterou každý určitě zná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tataráček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q1RM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tataráček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q1RM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

tatarak ,to byl hit hlavne 70.let minuleho stoleti, jak se slo nekam do lepsi restaurace v Praze ,bylo skoro jiste,ze si ho objedname ,krasne oblozeny ruznymi prilohami a s vonavymi topinkami...Proste mnamka..

Líbí se mi, že do nás autorka netlačí pravou svíčkovou, jak se v receptech na tatara zpravidla píše:-)
Na druhou stranu, takový tataráček z blíže nespecifikovaného masenka, např. z kližky, tak to musí být "maso" ;-)
No, zvláště škrábání takové flákoty, že:-D

savlinka: " masíčko řádně propasírujeme"
Jak se to dělá? :-O

Zobrazit starší odpověď

astrild:
Ale o paštikách i o Májce zrovna včera byly psány nepěkné věci, potažmo o zdraví.;-)

Tak u nás opět dnes bude tataráček;-)

Také miluji tataráček ,ale místo hovězího masa používám paštiku MAJKU a ostatní ingredience jako na pravého tatara .Chuť výborná a nemusím se obávat o své zdraví,

Šavlinko, tatarák dělám podobně, ze svíčkové a ještě přidávám kapary a trošku pikantní hořčice. Poslala jsem fotku, jak vypadá u nás...:-), například dnes večer. Miluje to i dcera a vůbec jí nevadí, že jde o syrové maso. Někdy si objedná tatarák i v restauraci (ověřené kvality) a číšníci docela koukají, dítě :-O;-):-))

pavluška 13. 4. 2011 20:02
pmahovska@seznam.czvýborný , není co dodat i za tu tasemnici to stojí :):-p::-D

petrzelka: určitě hovězí zadní, přinejmenším. Pokud možno co nejhezčí, nebo hovězí svíčku;-)

Ja dávam aj horčicu aj kečup aj mletú papriku a dosť feferónkového krému...

Jani,prosím,jaky mám na to koupit hovězí maso,z čeho to děláš?

franta balanta 4. 4. 2010 18:25
pecka jak pes:yes:

Tatráček též miluji.My ještě přidáváme obyčejnou hořčici.Dávám bodíček:-))

šavlinko:-)super:yes:Tohle a krvavý biftek je moje nej.A ani k jednomu nemusím nic přikusovat;-).Po topinkách mě totiž děéésně bere žlučník:-D:-D Máš boďku jak bejk,co je z něj ten krásně usměvavý tataráček;-):-))

Jéje a ke country muzice .... :-*:-8:-p;-):-D:yes:

ňam miluji tataračky máš plusík

Tématické fráze:
tatarák recept, hovězi tatarák recept, recept na pravý tatarák, pravý hovězí tatarák, pravý tatarák recept, pravý tatarak, recept tatarak, domáci tatarak, jak se dela tatarak, studená kuchyně recepty, jak udělat tatarák, z čeho udělat tatarák, recept na hovězí tatarák, tatarak, ingredience do tataráku, recepty tatarák z hovězího, domaci tatarak recept, recepty tatarák, recepty na pravý tatarák, z ceho se dela tatarak

Suroviny:
hovězí zadní, sůl, pepř, omáčka worcesterová, chilli, česnek, cibule, žloutek

Přidat fotografie receptu