Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka Minestrone, italská

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivana41

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 379 kJ /
1 286 kcal
Bílkoviny50,94 g
Tuky39,35 g
Vláknina34,77 g
Cholesterol 45 mg
Sodík 1,23 g
Sůl2,65 g
Sacharidy166,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapustu očistíme, odstraníme košťál a listy nakrájíme na proužky, cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, ostatní zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Krok 2: Ve větším hrnci rozpálíme olej osmahneme cibuli, přidáme zbylé ingredience, opečeme, přilijeme vývaru a vaříme asi 15 minut, fazole slijeme a s kapustou a syrovými těstovinami dáme do polévky a vaříme dalších 10 minut. Krok 3: Nakonec přimícháme parmazán a podáváme. Můžete přidat i čerstvá rajčata, bez slupky, kterou odstraníme tak, že je namočíme asi na 5 minut do horké vody, poté do studené, oloupeme a pak nakrájíme na kousky.

Zveřejněno 15. 1. 2017

Poznámka autorky Ivana41

Polévka je v zimě skvělá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka Minestrone, italská

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v6Jn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka Minestrone, italská

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v6Jn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Varili sme opäť v škole a polievka chutila aj kolegom. :-) Ďakujeme za recept a pridávame :yes: a fotky. ;-)

Polevka je skvela jak v zime tak v lete. Meni se jen slozeni zeleniny. Tezko by Italove osmazili vsechnu zeleninu na oleji, maximalne by udelali z jemne nakrajene cibule, casti mrkve a rapikateho celeru mensi zeleninovy zaklad - soffrito. Pak by pridali zbytek na kosticky nakrajene zeleniny a cistou vodu ( neni treba zeleninoveho vyvaru). Jsou taci, kteri zeleninu vkladaji postupne, zalezi na tvrdosti jednotlivych druhu. Parmezan se pridava az pri servirovani, tedy na talir + trochu olivovveho oleje (kdo ma rad).
Ma pravdu casino, korenova petrzel a celer se v Italii nepouzivaji a kdyz ( treba Benatsko),tak jako varena ci smazena zelenina coby priloha.
Pokud to neni "rychlovka", susene fazole se predem namoci, uvari a vlozi i s tekutinou do polevky, prijemne ji zahusti ;-)

Jitkas: Mám v Taliansku príbuzných, zvyčajne im ako darček nosím aj zeler - buľvový...v končinách, kde bývajú, ho dostať veľmi zriedka.

"Polévka Minestrone, italská"
No, je to pouhá maličkost:-) ale když už to má být podle názvu italská polévka, tak Italové by na 99% použili řapíkatý celer a ne u nás běžný bulvový; chuťově to vyjde skoro nastejno, ale stejné to není;-)

casino: :yes:

Fotka je oskenovaná?

Tématické fráze:
polevka minestrone, minestrone podle pohlreicha, italská polévka minestrone pohlreich, italská polévka minestrone, italská polévka minestrone, italská minestrone polévka recept, polévka minestrone recept, minestrone polevka recept, italská zeleninová polévka, recept na polevku minestrone, minestrone polévka, italská polévka recept, italská polévka, minestrone, italské polévky, polevka italská minestrone, recept polévka minestrone, minestrone recept, polevka minestrone podle pohlreicha, polévka minestrone- recepty

Suroviny:
kapusta, cibule, mrkev, zelenina kořenová, pórek, brambory, protlak rajčatový, fazole bílé, vývar zeleninový, těstoviny, sůl, pepř, olej, sýr parmazán strouhaný, rajče

Přidat fotografie receptu