Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka s čedarovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

terezicka1 terezicka1

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 181 kJ /
760 kcal
Bílkoviny17,41 g
Tuky41,70 g
Vláknina13,46 g
Cholesterol 134 mg
Sodík 148 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy74,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme mísu, kam naložíme maso. Panenku osolíme, opepříme a dáme do mísy. Přilijeme trochu oleje, rozmarýn, tymián a rozmáčklé stroužky česneku. Takto necháme odležet pár hodin nebo do druhého dne. Krok 2: Brambory oloupeme a nakrájíme na tenounké plátky (nejlépe na kráječi). V kastrůlku svaříme smetanu se solí, pepřem a rozmačkaným rozmačkaným česnekem. Až zhoustne, vložíme plátky brambor a promícháme. Krok 3: Připravíme formu, ve které chceme brambory zapékat. Já použila malé zapékací misky. Misku vymažeme máslem a klademe plátek po plátku hezky na sebe. Přidáme mezi vrstvy i trošku smetany. Zapečeme na 200°C asi 30 minut, nebo do té doby, než budou hezky zlatavé na povrchu. Krok 4: Na panenku připravíme pánev, která je vhodná do trouby. Dáme na ni kapku oleje a nakrájené kusy masa. Restujeme ze všech stran dozlatova asi 3-4 minuty. S pánví pak přendáme do vyhřáté trouby na 200°C. Pečeme už jen krátce, asi 6 minut, pokud chcete mít panenku růžovou. Pak maso vyndáme na talíř a přikryjeme alobalem, aby nám nevystydlo, než uděláme omáčku. Krok 5: Na pánev přidáme kousek másla, malinko vody, provaříme a zalijeme smetanou. Zredukujeme a vložíme čedar. Necháme rozpustit. Krok 6: Vedle přitom na jiné pánvi zprudka opečeme na troše oleje kousky paprik s česnekem a bylinkami z naloženého masa. Osolíme a opepříme. Krok 7: Na talíř dáme brambory, kousky masa, papriky a maso přelijeme omáčkou.

Zveřejněno 22. 1. 2017

Poznámka autorky terezicka1

Další mé recepty najdete zde:http://vareniapeceni.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka s čedarovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mW6R

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka s čedarovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mW6R

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
vepřová panenka, veprova panenka s omackou, naložená vepřová panenka recept, vepřová panenka recepty, črdarová onáčka, vepřová panenka recept, jak se krájí panenka, jak se krájí vepřová panenka, veprove s čedarem, panenka s cedarem, veprova panenka s kari omackou, panenka chedar, chedarova omacka, cedaroba omáčka, chedanova. omacka. recept, vepřové panenka s cedarem videorecepty, vepřová panenka s čedarovou sýrovou omáčkou, vepřová panenka s čedarem recepty, recepty z panenky, recept vepřová panenka

Suroviny:
panenka vepřová, pepř, sůl, olej, rozmarýn, tymián, česnek, sýr chedar, sůl, pepř, smetana, máslo, brambory, smetana, sůl, pepř, česnek

Přidat fotografie receptu