Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 563 kJ / 613 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,11 g |
Tuky | 6,59 g |
Vláknina | 12,42 g |
Cholesterol | 210 mg |
Sodík | 338 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 43,80 g |
Postup přípravy
Dáme extra vařit vodu do konvice. Krok 6: Zapneme větší teplotu pod hrncem. Do vývaru dáme ponorné sítko, ve kterém bude: barevný pepř, 2 kuličky nového koření a trocha celého kmínu. Do vývaru taktéž vhodíme pár lístků bobkového listu, přidáme malý rajský protlak, Podravku Naturu, anebo jen sůl, jak kdo chce.
Přidáme následující suroviny: restovanou červenou řepu - vaříme celkově 25 min, nakrájené zelí - vaříme celkově 20 min a brambory - vaříme celkově 10 min.
Pokud je málo vody, přilijeme z konvice čerstvě uvařenou. Krok 7: Mezitím vychladlo maso, obereme ho a nakrájíme na malé kousky. Toto opět přidáme do hrnce. Krok 8: Když je boršč hotový, můžeme (ale nemusíme), přidat nakrájenou čerstvou petrželku, anebo koriandr, případně i kopr.
Jednotlivé porce lze pak dochutit zakysanou smetanou (pokud jsme nepoužili ocet).
Zveřejněno 22. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduchý boršč - postup krok po kroku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oWKY
Moje poznámka
Jednoduchý boršč - postup krok po kroku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oWKY
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 10 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 13 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 14 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 17 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 1 hodinou
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 8 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 11 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 12 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 13 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 14 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 14 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 17 hodinami
Vrstvená jablková buchta
vozlenka před 17 hodinami
Tématické fráze:
top recepty boršč,
boršč recept,
jednoduchy bořč,
jednoduchy rychlý boršč,
hovězí maso přední recepty,
jednoduchyborsč,
boršč top recepty,
falešny boršč,
jednoducjý boršč,
jeenoduchy borsc,
boršč podle klepla,
voda na boršč,
recepty krok po kroku
Suroviny:
maso hovězí s kostí,
mrkev,
kořen petržele,
bulva celerová,
cibule,
brambory,
protlak rajčatový,
česnek,
ocet vinný,
pepř čtyř barev,
koření nové koření,
kmín celý,
bobkový list,
smetana zakysaná,
podravka,
petrželka zelená
Komentáře