Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žampionoolivová pomazánka

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RadiVarime RadiVarime

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 003 kJ /
957 kcal
Bílkoviny34,70 g
Tuky67,50 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 112 mg
Sodík 1,08 g
Sůl2,40 g
Sacharidy37,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žampiony a olivy scedíme a necháme odkapat přebytečnou tekutinu. Omytou lahůdkovou cibuli jemně nakrájíme i s natí Krok 2: Do hlubší nádoby dáme tvaroh a zakysanou smetanu. Přidáme zcezené žampiony a olivy. Vše důkladně tyčovým mixérem rozmixujeme na kaši. Krok 3: Přidáme drobně nakrájenou lahůdkovou cibuli a důkladně lžící promícháme. Dle chuti dosolíme a dopepříme.

Mažeme na libovolné pečivo, které máte rádi.

Zveřejněno 24. 1. 2017

Poznámka autora RadiVarime

Tento recept je velmi jednoduchý, rychlý a chutný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampionoolivová pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pql4

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampionoolivová pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pql4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Ráda vyzkouším :yes:, pomazánky u nás doma "jedou", takže díky za nápad, sice nemám zrovna lahůdkovou cibulku, ale já jsem schopná tam nakrájet cibuli s natí, co mám doma :yes:

No, podle obrázku bych hádal, že olivy byly bezbarvé nebo jich bylo méně...:-) (raději doplnit barvu oliv a možná i druh nálevu)
Všechny ingredience ze SUROVIN mám rád, dokonce bych je i smíchal dokupy aniž bych si připadal jako Čapkův domácí zvěřicec:-D Jen bych místo sterilátu dal čerstvé houby postrouhané na hrubé slzičce a vůbec nejlepší - nejaromatičtější jsou na chvíli nasucho restované, tedy vydušené až takřka dosucha :yes:
Fofrování tyčákem je na uvážení..., já bych to až k dokonalosti nemixoval a nějaké kousky bych v pomazánce ponechal, že aby si měl jazyk v ústech s čím pohrát, že:-)

Tématické fráze:
žampiony v nálevu pomazanka, pomazanka s oliv švedska

Suroviny:
olivy, žampiony sterilované, tvaroh plnotučný, smetana zakysaná, cibulka lahůdková, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu