Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celozrnné rohlíky s omládkem

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 883 kJ /
2 123 kcal
Bílkoviny51,35 g
Tuky64,24 g
Vláknina30,81 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy319,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: suroviny na omládek dobře vymícháme a necháme pak 45-60 minut kynout.
Přidáme zbytek surovin a vymísíme volnější těsto, které necháme v míse asi hodinu vykynout. Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na díly a uděláme rohlíky – měla jsem 8 velkých. Pokud je třeba, můžeme těsto při práci mírně podsypnout, z hodně pomoučeného těsta jdou rohlíky špatně svinout i vyválet. Krok 3: Rohlíky necháme nakynout na plechu, potřeme vodou, rozmíchanou s troškou solamylu, posypeme vločkami a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C).
Vločky na posyp jsou použity sojové.

Zveřejněno 28. 1. 2017

Poznámka autorky cathleen

Rohlíky jsou hodně celozrnné, přesto lehounké a moc dobré i druhý den, pokud vám zbydou. A hlavně – jsou domácí, od maminky!

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz/celozrnne-rohliky-s-oml...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celozrnné rohlíky s omládkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9vyD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celozrnné rohlíky s omládkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9vyD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

si nedostižná...:-D

Další parádní kousek:-K:-K

Rohlíky vypadají báječně :yes:. Určitě je vyzkouším, mám ráda celozrnné pečivo:-K. Mohla bych je zadělat v pekárně:-?

bystrouska: určitě můžeš. Omládek smíchej mimo pekárnu, vlij ho do ní a nech vykynout. Až přidáš zbytek surovin, udělej těsto bez předehřevu - to by byla další doba (už navíc), po kterou by omládek stárnul;-)

Tématické fráze:
pečivo s omládkem, rohliky s omladkem, žitný celozrnné rohlíky, celozrnné rohlíky, top recepy celozrné rohlíky, pečivo se sladenkou, celozrnné pečivo se sladěnkou, rohlík se sladěnkou, jak svinout rohliky, co je pečivo s omládkem, kaiserky se sladěnkou, rohlík s omládkem, dobré celozrnné rohlíky recept, je sojovy rohlik celozrnne pecivo?, celozrnny rohlik omladek, dobré rohlíky s omládkem, celozrnné pečivo se sladěnkou, jak vyvalet rohliky, omládek, zadelat na omladek

Suroviny:
voda, sladěnka, droždí, mouka hladká, voda, kefír, olej, sůl, kmín drcený, mouka celozrnná žitná jemná, mouka celozrnná pšeničná jemná

Přidat fotografie receptu