Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Skleněné ovoce

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 351 kJ /
1 518 kcal
Bílkoviny22,48 g
Tuky20,85 g
Vláknina3,60 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 102 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy308,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mouky, mléka, vody, soli a vejce utvoříme hladké těsto. Ovoce omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Kousky namáčíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji. Krok 2: V kastrůlku se silným dnem smícháme cukr, vodu a lžíci oleje a vaříme za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí a nezíská světle karamelovou barvu. Krok 3: Osmažené ovoce v těstíčku namáčíme v karamelovém rozvaru a pak hned rychle a krátce smočíme ve studené vodě. Ovoce klademe na pomaštěný talíř.
Když karamel ztuhne a ovoce vychladne, přeneseme na čistý talíř a můžeme servírovat.

Zveřejněno 5. 2. 2017

Poznámka autorky Angel 666

Z ovoce jsou vhodné banány, jablka, hrušky, meruňky, broskve nebo švestky :o)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skleněné ovoce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gWNG

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skleněné ovoce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gWNG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
rozvar z ovoce, karamelovy rozvar, lesní ovoce rozvar, rozvar z lesního ovoce, ovocné rozvary, rozvar z lesního ovocem, top recepty skleněna buchta, top recepty skleněna buchta, ovoce pod sklem, ovoce v těstíčku, broskev v těstíčku s karamelem, jak servírovat ovoce, osmazene ovoce, skleněný karamel

Suroviny:
mouka hladká, vejce, voda, sůl, cukr krupice, voda, olej slunečnicový, ovoce, olej

Přidat fotografie receptu