Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinovaná krkovice na špejli s arašídovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 948 kJ /
944 kcal
Bílkoviny21,54 g
Tuky85,24 g
Vláknina5,69 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 388 mg
Sůl0,89 g
Sacharidy19,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krkovici nakrájíme po délce na cca 2 cm proužky. Smícháme marinádu a maso naložíme nejméně na dvě hodiny. Arašídy opražíme na suché pánvi do zlaté barvy a odložíme. Krok 2: Marinované maso napícháváme na špejli jako harmoniku. Opékáme ze všech stran do hnědé barvy a do měkka. Krok 3: Měkké maso vyjmeme a udržujeme v teple. Vypečenou šťávu vydusíme na tuk. Přilijeme kokosové mléko, přidáme máslo, polovinu arašídů a zbytek surovin. Krok 4: Chvíli povaříme, až omáčka pěkně zhoustne. Dochutíme a můžeme podávat. Na talíři špízky přeléváme omáčkou, posypeme zbytkem arašídů a podáváme třeba jen s pečivem nebo opečenými brambory.

Zveřejněno 7. 2. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaná krkovice na špejli s arašídovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rWnK

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaná krkovice na špejli s arašídovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rWnK

Marie

Komentáře (4)

:-K<3:yes::yes:

Mňam :yes::yes:

Arašídy i kokosové mléko tomu určitě dodají skvělou chuť.:yes:

:-O tak arašídy - to mne láká, zajímavé:yes:

Tématické fráze:
recepty z krkovice, arašidová omáčka recept, cina s krkovice a arasidy, omacka z arašídového masla, krkovice recept, krkovicka na spejli

Suroviny:
krkovice vepřová, olej, zázvor čerstvý, omáčka sojová, cukr, paprika sušená uzená, sůl, pepř, mléko kokosové, máslo arašídové, arašídy, omáčka rybí, chilli, limetka, cukr, maso, špejle

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu