Suroviny
Porce: 5 - 6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 968 kJ / 470 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,70 g |
Tuky | 2,15 g |
Vláknina | 21,64 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 334 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 91,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji osmažíme cibulku, do které přidáme nahrubo nastrouhanou řepu (lze použít syrovou či předvařenou), necháme chviličku restovat, přidáme rajčatový protlak (nebo loupaná rajčata), zalijeme vývarem, přidáme ocet přikryjeme pokličkou a necháme cca15 - 20 minut vařit.
Krok 2: Po uplynutí doby vaření polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme prolisovaný česnek, provensálské koření (není podmínkou, ale nám to tak chutná), bazalku, sůl a pepř dle chuti a necháme cca 5 minut povařit.
Krok 3: Pro zjemňení chuti polévky můžeme přidat zakysanou smetanu. Já osobně dávám zakysanky jen půl kelímku, t.j.125 g.
Krok 4: Poté ještě jednou krátce promixujeme, aby nám zakysanka neudělala hrudičky a můžeme podávat.
Já přidávám do polévky na talíři pár kapek dýňového oleje, můžete i zakysanku, pokud to máte rádi.
Já přidávám do polévky na talíři pár kapek dýňového oleje, můžete i zakysanku, pokud to máte rádi.
Zveřejněno 9. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polévka z červené řepy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RvJK
Moje poznámka
Polévka z červené řepy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RvJK
Nejnovější recepty
Red velvet brownies s tvarohem
Přidáno před 1 hodinou
Tuňákový salát v tortille
Přidáno před 15 hodinami
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno před 16 hodinami
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno před 21 hodinami
Bramborové placky plněné brynzou
Přidáno před 21 hodinami
Bramborové krokety jako chuťovky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Jihočeský kočičák neboli lepenice podle Pepy Nemravy: Skvěle k němu pasuje pečená krkovice, říká kuchař
Hrnková buchta s tvarohem: Dokonale vláčný a jemně nadýchaný moučník voní kakaem a vanilkou, na přípravu je snadný
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové plátky na žampionech s krémovou omáčkou
Neregistrovaný před 7 sekundami
Banánové lívance II.
Neregistrovaný před 38 sekundami
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Neregistrovaný před 4 minutami
Krupicová kaše
Neregistrovaný před 6 minutami
Pečené brambory v troubě
Neregistrovaný před 6 minutami
Výborné lasagne
Neregistrovaný před 9 minutami
Hovězí guláš se sušenými houbami
Neregistrovaný před 10 minutami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Neregistrovaný před 12 minutami
Buchta - prošívaná deka
Neregistrovaný před 12 minutami
Hamburská vepřová kýta
Neregistrovaný před 12 minutami
Tématické fráze:
polévka z červené repy,
polévka z červené řepy s rajčaty,
polévka z červené řepy recept,
polévka z červené řepy a rajčat,
polévka z červené řepy a rajčaty,
polévka s červené řepy,
polévka z řepy,
polevka z cer repy,
polévky červený praha repy,
polévka řepa rajčatový protlak,
polívka z repy,
polívka z červené řepy,
polevka z červené řepy syrové,
polévka z červené řepy a rajčata,
protlak z cervene repy,
recepty z červené řepy,
rajcatova polévka s červenou repou,
polévka z červené praha řepy,
recepty na polivky z červené řepy,
polevka z cer.repy
Suroviny:
řepa červená,
cibule,
česnek,
protlak rajčatový,
vývar zeleninový,
olej olivový,
balsamico,
cukr,
sůl,
pepř,
koření provensálské,
bazalka čerstvá,
smetana zakysaná
Komentáře (3)