Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Veganské chilli

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie840 kJ /
201 kcal
Bílkoviny2,77 g
Tuky12,42 g
Vláknina9,91 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy16,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Červenou čočku propláchneme, a pokud můžeme, na několik hodin namočíme. Díky tomu do sebe nasákne potřebné množství vody a hlavně se snáz rozvaří, čímž chilli zahustí. Krok 2: Na rozpáleném oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme na kostičky nakrájené batáty a papriku, slitou čočku a sekaná rajčata. Osolíme a ochutíme římským kmínem, oreganem, kakaem a chilli kořením. Přivedeme k varu a za občasného zamíchání vaříme pod pokličkou 15 minut. Poté vmícháme propláchnuté fazole a kukuřici a společně ještě asi 5-10 minut povaříme, až než jsou batáty zcela měkké. Během vaření můžeme podle potřeby přilít trochu vody, ale ne moc, aby omáčka zůstala krásně hustá. Krok 3: Hotové chilli podáváme s vařenou rýží nebo kukuřičnými tortillami, ozdobené čerstvým koriandrem a kouskem limetky.

Zveřejněno 12. 2. 2017

Poznámka autorky petram

Pokud nebudete čočku předem namáčet, je potřeba přidat hned na začátku vaření i vodu. Mně se osvědčilo použít čočku namočenou, jednak se uvaří rychleji a jednak nemusím odhadovat množství vody, aby omáčka zůstala správně hustá.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Veganské chilli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RvVK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Veganské chilli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RvVK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Přidala jsem ještě houby a bylo to výborné.Akorát jsem před chvílí dovařila. <3:yes:

petram: moc děkuji ;-)

A když by jsem chtěla místo konzervované fazole dát čerstvou, tak ji předem namočit a trochu povařit? Děkuji za rady :-K Jsem začátečník

Jana: Určitě. Fazole je dobré namáčet nejméně přes noc, vodu ideálně alespoň jednou vyměnit. Poté uvařit v čerstvé vodě doměkka, trvá to poměrně dlouho podle velikosti fazolí. Při vaření se často přidává saturejka nebo bobkový list, snižuje to nadýmání. Já často vařím luštěniny v tlakovém hrnci, jsou pak měkčí a je to rychlejší.

Mnaam akurat podla mojej chuti.:yes::yes::yes:

Moc pěkné :yes:

:yes::yes::yes::yes::-p

Tématické fráze:
veganske recepty, výborné veganské recepty, recepty pro vegany, veganské chilli, veganské recepty pro začátečníky, veganské recepty z fazolí, recept pro vegany, top recepty pro vegany, veganské chilli, veganske omacky, batáty recepty, veganské fazole recept omáčka, veganské recepty fazole, veganske mleté sekaná recepty, fazole veganské recepty, veganské chilli recepty, veganské mleté recepty, veganské mleté recepty, veganské fazolemi, veganské recepty čočka recepty

Suroviny:
olej, cibule, česnek, batáty, rajče sekané, kukuřice, fazole červené sterilované, čočka červená, římský kmín mletý, koření oregáno, kakao, koření, sůl

Přidat fotografie receptu