Suroviny pro 10
10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 395 kJ / 2 724 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 254,56 g |
Tuky | 153,53 g |
Vláknina | 13,57 g |
Cholesterol | 647 mg |
Sodík | 2,38 g |
Sůl | 5,35 g |
Sacharidy | 75,29 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krkovičku prošpikujeme okurkami a šunkou, popřípadě ovážeme provázkem, aby držela tvar válečku.
Krok 2: Rozpálíme sádlo v kastrolu, osmahneme maso kolem dokola, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, na kolečka pokrájený citron, koření, ocet, podlijeme vodou a dusíme do měkka.
Krok 3: Měkké maso vyndáme, vybereme bobkový list a kuličky, pokud se citronová kůra nerozpadla a nerozvařila, tak jí vyndáme taky. Zbytek rozmixujeme do hladka. Přivedeme opět k varu, je li rozmixovaná zelenina moc hustá, lehce podlijeme vodou a přivedeme k varu. Za stálého šlehání přidáme hořčici, část mléka a smetanu. Ve zbytku mléka rozkvrdláme hladkou mouku a zahustíme omáčku. Krátce povaříme.
Krok 4: Maso nakrájíme na cca 1 cm plátky a přikryjeme, aby nám neosychalo.
Krok 5: Podáváme s houskovým, nebo karlovarským knedlíkem. Někdo chce těstoviny, ale ty podle mého dost stahují chuť této omáčky.
Zveřejněno 16. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hamburská vepřová z krkovičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nW9E
Moje poznámka
Hamburská vepřová z krkovičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nW9E
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 2 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Tématické fráze:
omáčka z vepřové krkovice,
hamburská omáčka recept,
vepřová krkovice s omáčkou,
recepty z vepřové krkovičky,
veprova krkovice,
vepřová krkovička,
jak připravit krkovičku,
příprava vepřové krkovice,
vepřová krkovice recepty,
vepřová krkovice omacka,
recept z vepřové krkovice,
recept z vepřové krkovičky,
priprava krkovicky,
hamburská,
krkovice na kořenové zelenině,
omacky z veprove krkovice,
vepřová krkovice top recepty,
recept vepřová krkovice omáčka,
hamburska omacka videorecept,
veprova krkovice recept
Suroviny:
krkovice vepřová,
šunka,
okurka čerstvá,
zelenina kořenová,
cibule,
sádlo,
koření divoké,
citron,
ocet,
voda,
mouka hladká,
hořčice plnotučná,
cukr,
mléko,
smetana na vaření,
sůl
Komentáře (1)