Suroviny
Porce: 12 až14 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 651 kJ / 2 546 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,84 g |
Tuky | 244,55 g |
Vláknina | 1,80 g |
Cholesterol | 1,17 g |
Sodík | 149 mg |
Sůl | 0,47 g |
Sacharidy | 58,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Slepici bez vnitřností omyjeme.
Krok 2: Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky. Spolu se slepicí vložíme do hrnce a zalijeme asi litrem studené vody.
Krok 3: vaříme 1,5 hodiny.
Krok 4: Maso vykostíme, kousky prsíček nakrájíme na jemné proužky.
Krok 5: Dáme do mísy, přilijeme trochu vývaru a odložíme.
Krok 6: Zbylé maso nakrájíme na drobno, přidáme 250 ml smetany a 75 g měkkého másla a protřeme jemným sítem. Tuto kaši dáme do chladna.
Krok 7: Ze zbylého másla a mouky uděláme jíšku.
Krok 8: Přilijeme k ní 2 litry slepičího vývaru a kosti a šlachy v něm 30 min povaříme; potom přecedíme.
Krok 9: kaši smícháme s polévkou a zahřejeme, nenecháme však už vařit, jinak by se polévka srazila.
Krok 10: Žloutky rozšleháme se zbylou smetanou, přidáme do polévky a zamícháme.
Krok 11: Přidáme nakrájené maso.
Krok 12: Podle chuti přilijeme bílé víno.
Zveřejněno 10. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Královnina polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98N8
Moje poznámka
Královnina polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98N8
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 2 hodinami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 10 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 12 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 2 hodinami
Plněné ořechy
Handour před 2 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 3 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 3 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Tématické fráze:
polévka z bažantí slepice,
svatební polévka,
polévka z jehněčího,
polevka z jehněčího masa,
silný slepičí vývar,
jehněčí maso/polévky,
jehněčí polévka,
kvalitní slepičí vývar,
svatební polévka recept,
svatební vývar,
bibinka polévky,
královnino kuře recept,
kvalitní polévka,
kvalitní slepici polévka,
srbské svatební recepty,
hodová polévka,
polévka s drůbežími knedlíčky recepty,
polevka z jehněčí,
bažantí královska polevka,
polévky jehněčí
Suroviny:
slepice,
polévková zelenina,
smetana ke šlehání,
máslo,
mouka hladká,
žloutek,
víno bílé suché
Komentáře (10)