Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečný závin

Klasický závin plněný voňavou jablečnou náplní ochucenou skořicí a rozinkami je snadný na přípravu a má ho rád skoro každý. Připomeňte si oblíbený dezert našich babiček a vychutnejte si tento skvělý závin s hrnkem horké kávy.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Denisa

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 711 kJ /
3 277 kcal
Bílkoviny60,81 g
Tuky108,46 g
Vláknina35,00 g
Cholesterol 781 mg
Sodík 407 mg
Sůl1,51 g
Sacharidy496,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku smíchanou s práškem do pečiva, moučkový cukr, máslo, vejce a mléko spojíme na vále v hladké těsto. Krok 2: To pak rozdělíme na dva díly, které rozválíme. Troubu rozpálíme na 200 °C. Krok 3: Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme. Dáme na těsto, posypeme cukrem a skořicí a přidáme rozinky. Zavineme a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Krok 4: Pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut. Vychladlý závin pocukrujeme.

TIP: Další recepty na jablečné záviny

Zveřejněno 10. 6. 2009

Poznámka autorky Denisa

Když nemám čas na štrúdl, dělám na plech jako buchtu. Je velmi křehký a vynikající. Je od mojí babičky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečný závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k5Lr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečný závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k5Lr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

To mléko mám dát jako kam ? V receptu ho nikde nevidím... :-O

Dobrý večer
Můj manžel štrůdl miluje
jablek máme dost tak tento recept ráda zkusím
Zdenča

Zdravim,doufám,že ostatním tady nebude vadit,když přidá svůj názor chlap. Závin vynikající,jen byl problém s těstem,bylo poněkud mazlavější,,ale po přidání trochy mouky o.k.,zatím jsem lepší nejedl.I doma byla pochvala,takže díky za super recept;-)

Dnes jsem tak:-p:-pé upekla: Závin je výborný a jde krásně zpracovat.
Všichni jsme si pochutnali.

Je skvělý!:-) Dělala jsem závin a opravdu se poved. Těsto šlo rozválet moc dobře. Příště vyzkouším jako koláč. Všem moc chutnal.:yes:

Také mi těsto nešlo vůbec válet, nechápu jak se z tohoto těsta někomu povedl závin :-O. Ale jako koláč na plech byl moc dobrý, i když byl problém těsto do velikosti plechu rozválet:-).

Právě jsem šoupla do trouby plech s tímto koláčem:yes::yes: podle Mirca75 jako mřížkový koláč, jen jsem na jablka ještě rozprostřela sladký pevný sníh ze 4 bílků(čekaly v ledničce na spotřebování);-)
Těsto mi vypracovala pekárna;-):-) dala jsem jen 100ml mléka a přidala polévkovou lžíci hl. mouky. Nemyslím si, že by z těsta nešly vyválet placky na záviny.....těsto bylo vláčné, dobře se válelo, netrhalo se:-) příště vyzkouším jako štrůdlík:yes::yes:

:no::no:Snažila jsem se přesně podle receptu ale už při zpracování těsta se mi zdálo málo mouky, a taky to tak bylo, musela jsem hooodně přisypat aby se to dalo vypracovat a vyválet, no zřejmě té mouky bylo i tak málo, závin v troubě prasknul a tekla z něj šťáva

Takže za mě jako závin se to upéct nedá, možná by to šlo jako tu buchtu ale to jsem nezkoušela....

Syn má mít na dnes štrůdl do školky. Hledala jsem recept a našla ten váš. Je tak jednoduchý na přípravu, těsto vláčné a ta vůně. Vynikající! Jsem z něj nadšená :-)

Si asi děláte srandu. Zajímalo by mne jak jste mohli těsto přpravené podle tohoto receptu vyválet. Musel jsem tam přidat snad 200g mouky navíc!

kam zmizelo v receptu mléko? Patří určitě do těsta že ?:-)

je to delikateska, dnes jsem tehle uzasny zavin pekla a proste mnamka:-K:yes:

Deniso,

děkujem za príííma recept. :yes: Prvně jsme pekli ve středu a dnes (pátek) to jdu zopakovat, protože závinek zmizel. :-D

Ahoj mirca75 vůbec mi nevadí že jsi přidala fotečky aspoň jich je víc a jinak řešené . Je to paráda a děkuji za fotečky i bodík co se týče mlíka někdy nedávám žádné ale přidám vajíčko .

Deniso:-)tak posílám slíbené fotečky.Je jich trošku víc,ale snad se nebudeš zlobit-už jsem taková;-).Část hladké mouky jsem nahradila celozrnnou pšeničnou a koláč jsem dělala na způsob mřížkového.Koláč je opravdu křehký a moc dobrý:-p.Určitě jsem nepekla naposledy,jen zkusím dát příště míň mléka-jen 100ml-měla jsem totiž těsto řidší(lepkavé) a musela jsem trošku přihušťovat:-O;-).Ale to neva,moc nám chutná a to je to nejdůležitější;-).A posílám boďku:-)

Deniso:-)tak už se to peče a voní tím celý dům:-*.Snad tím udělám kloučkům po ránu radost a věřím že se budou oblizovat až za ušima;-).Fotečky a povídání o jablečné vůni připojím potom:-)

taky máme rádi štrůdly na všechny možné způsoby:-p a tenhle asi vyzkouším jako buchtu na plech, to se mi líbí:yes::yes: +

Líbí se mi různé variace - závin, nebo buchta na plech. Přidávám do oblíbených a těším se až ho vyzkouším. :-p :-p :-p Posílám bodíka.

:-p:-p

Deniso:-)povedly nepovedly;-).Tady se cení každá fotečka když je na ní jídlo uděláno osobně a s láskou:-).My máme záviny a vůbec moučníky s jablky moc rádi:-p a tak tento receptík letí do oblíbených a pro mě určitě stojí za vyzkoušení;-)

Tématické fráze:
strudl, zavin, těsto na jablečný závin, jablečný štrúdl, zavin z hery, pivní závin s jablky, nejlepší jablečné recepty, závin s jablky, recept na závin, závin recept, jablečný štrůdl recept, štrůdl recept, tažený jablečný závin, recepty z jablek, jablečný, recept na štrudl, bezlepkový závin, dobré recepty jablečné, jablečné recepty, pivní závin z hery

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, máslo, vejce, prášek do pečiva, mléko, jablko, cukr krystal, cukr skořice, rozinky, vejce, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu