Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře po baskicku

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hanes

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie525 kJ /
126 kcal
Bílkoviny3,92 g
Tuky1,06 g
Vláknina10,44 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 17 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy22,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Stehna rozdělíme v kloubu, posolíme, posypeme sladkou paprikou a potřeme olejem. Zabalíme do fólie a necháme do druhého dne odležet v lednici. Pokud nemáte čas, nechte takto naložené maso v misce, než si připravíte ostatní ingredience. Také to stačí. Krok 2: Papriky zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostky cca 1x1 cm. Cibuli na podobně velké kousky, česnek na malé kostičky, ale když bude větší, asi se nic nestane, klobásu na kolečka a olivy rovněž na kolečka (nebo je jen přepulte a nebo i nechte celé). Chilli papričky nasekáme nadrobno. Krok 3: Do pekáče na dno naskládáme naložená kuřecí stehna. Na ně nasypeme pokrájenou papriku, cibuli, klobásu, chilli papričky, česnek a olivy. Posolíme, popepříme, přidáme uzenou papriku a rukama lehce promícháme. Vyklepneme plechovku s rajčaty, okořeníme tymiánem a opět lehce promícháme, tentokrát raději lžící. Mícháme tak, aby se nám směs dostala mezi maso a třeba i pod něj, ale aby maso zůstalo stále přikryté. Krok 4: Namočíme pečící papír do vody, lehce vyždímeme a jídlo v pekáči s ním zakryjeme (vychytávka pana Pauluse). Celý pekáč zakryjeme "poklicí" nebo pokud nemáme, tak alobalem. Dáme do předehřáté trouby na 200°C na 50 minut. Krok 5: Po 50 minutách máme hotovo. Podáváme s francouzskou bílou bagetou, nebo rýží podle chuti. U nás to máme rádi i s opečenými brambory.

Zveřejněno 13. 3. 2017

Poznámka autora Hanes

Nejsem kuchař ani tvůrce receptů :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře po baskicku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WAJW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře po baskicku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WAJW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Marie Švarcová 19. 3. 2017 12:29
:yes: dělám a používám ráda rajčata z konzervy, jsou určitě lepší chuti než bledule koupené v marketu pokud nemáme vlastní ze zahrádky.<3

Kure po baskitsku se dela s kuzi, puvodni recept neni z trouby, ale delany na sporaku.
Da se urcite udelat i v troube, ale rozhodne bych nejpreve kure dala opect na panev (tedy s kuzi), bez poklicky a jen s kapkou tuku radne do cervena, pak zalila bilym vinem (ktery mi v tomto receptu chybi), to nechala odparti az pak teprve pridala zeleninu a dopekla v troube.
Olivy v puvodnim receptu si nepamatuji, ale urcite tam nebudou spatne.

Kateřina 17. 3. 2017 08:26
Dobrý den, ta stehna se pečou i s kůží ? Není to potom "rozblemtaný" - omlouvám se za ten výraz, ale jiný odpovídající mě nenapadl :-(

Kateřina: No s tou kůží je to potíž. Kluci jí dávají stranou, mě nevadí. Patrně nebude špatné hodit stehna na pánev než půjdou do trouby. Vyzkouším příště, ale když se to zasype tou zeleninou, stejně to nejspíš blemcavé. Ale to neva:yes:;-)

Zobrazit starší odpověď

<3:yes:

Krásně popsaný recept:-KLíbí se mi:-8:yes:

Krasne popsany recepis. Urcite ho udelam. Zajima me duvod toho ve vode namoceneho peciciho papiru.

hazel: No, papír je namočený, takže nám tam udrží pěkně vlhko. Také jsem na tím dumal a když jsem to zkusil, zjistil jsem, že jídlo je pod ním vláčnější.

Ukládám, tohle nám bude chutnat :yes:

Jsem moc ráda, že jsem objevila tady ten recept. Že to teď bylo v Tescoma s chutí, nebo něco takového?? Zaujal mne tam tak ten papír, ale nezapamatovala jsem si všechny ty suroviny. Ta rajčata v konzervě tam byla, ano :-) :yes::yes:

Jana Remkova: Ano byl tam. A to byl právě ten spouštěč, proč jsem ho tu začal hledat a nakonec i napsal:-)

To nevadí, že nejsi kuchař, já také nejsem kuchařka, jen se snažím vařit :-D recept je dobrý (jen jsem četla), sice bych vynechala tu konzervu rajčat (mám je ráda), ale moc je nepoužívám (to je můj problém), ale jinak se nám doma recept líbí, bude to zase jiný způsob udělání kuřecího masa, i když receptů na kuřecí je zde ..............:-?
P.s. - s tím pečícím papírem, to také vyzkouším, dobrý nápad :yes:, jen dodám, možná, že je zde podobný recept, ale např. já nemám šanci zjistit - neumím to, pak to určitě mám něco uloženo v oblíbených, ale to ovládá jen můj "třídní nepřítel":-Q, už se tam nevyznám :-8

Jana Pá: Ano, podobný recept tu je, ale skutečně jen podobný, i když má stejný název. Ta rajčata mohou být i čerstvá. Ale asi bych je oloupal :-)

Tématické fráze:
kuře po baskicku, baskické kuře, pečené kuře po baskicku, kuře po baskitsku, kuřecí po baskicku, baskitske kure, tescoma s chuti baskicke kure, baskytské kuře, kuře po basticku, kuře po baskytsku, kure po baskitsku podle pauluse, kure po baskidsku, tescoma s chuti cz baskicke kure, kuře po baskydsku, kuřecí maso po baskicku, maso po baskidsku, baskické kuře tescoma, kure po baskycku, kuře po baskicku recept, kuře po

Suroviny:
stehno kuřecí, paprika, rajče, olivy černé, cibule, česnek, klobása pikantní, paprika sušená sladká, paprika sušená sladká, tymián, olej olivový, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu