Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štrúdl s povidlovo-tvarohovou náplní

Hodnocení receptu je 4,9 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

radiator radiator

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 010 kJ /
2 632 kcal
Bílkoviny69,25 g
Tuky151,84 g
Vláknina7,70 g
Cholesterol 762 mg
Sodík 424 mg
Sůl1,58 g
Sacharidy243,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy dámy prosátou mouku, další sypké suroviny a vše promísíme. Přidáme olej, změklé máslo, vodu a vypracujeme hladké těsto (nebo uhněteme v pekárně). Uděláme bochánek, dáme ho do mísy, povrch potřeme lehce olejem a zakryjeme mikrotenovou folií. Těsto necháme v lednici cca hodinu odpočinout. Krok 2: Zatímco těsto odpočívá, uděláme tvarohovou náplň.
Do mísy dáme tvaroh, vejce, cukry, citronovou kůru, vanilkový pudink a vyšleháme dohladka. Krok 3: Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C).
Těsto vyndáme z lednice a vyválíme z něj obdélník. Do pruhu střední části těsta dáme tvarohovou náplň, uděláme v ní asi šest důlků a dáme do nich švestková povidla nebo marmeládu. Postranní části těsta nožem nebo rádlem šikmo nařežeme na 2,5 cm proužky, které přes náplň střídavě překládáme. Krok 4: Štrůdl dáme na plech s pečícím papírem, vložíme do trouby a pečeme cca 25-35 minut.
Upečený štrůdl vyndáme z trouby a hned pocukrujeme.

Zveřejněno 13. 3. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štrúdl s povidlovo-tvarohovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZEMv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štrúdl s povidlovo-tvarohovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZEMv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (26)

radiator: Ta povidla nebyla ochucená, tak jsem to riskla s tím skořicovým cukrem, když do jiných štrúdlů ho dávám, bylo to naprosto skvělé, citronový tvaroh, s hodně vanilkou a ochucená povidla ,dva v jednom ! ;-):-D

Veronika.Hrozna: Jste šikulka:yes::-) Těší mě, že se vám nakonec štrúdl povedl a ještě jste ho vylepšila.

radiator: Vynikající štrůdlík. :-* Dala jsem do tvarohu jen žloutek, trošku půlených rozinek a vše dle receptu. Míchám tvaroh vždy vidličkou , aby se mi nerozblemcal. Pak jsem dala pudinkový prášek , taky promíchala vidličkou, až byl tvaroh akorát a nebyl mokrý. Na vrch povidla a dala jsem na ně sáček skořicového cukru. Pár plátečkú másla , zavinula a upekla.
Po upečení klasika , potřít máslem s rumíkem! Potřebuje to pár hodin odpočinout, na spojení chutí, ale dobrota veliká.
Myslím, že se dá udělat velmi dobře, i z listového těsta. Nedělala jsem naposled! :yes:

Simona Skolakova: To je ten pohled na svět , co jsem dobré spapal , to mě už nezajímá, co budu jíst mě zajímá, každý den a pokud možno, ženě naplánuji vaření, velmi zajímavou formou " co,kdybychom si uvařili " , samozřejmě pokud možno , to množné číslo sjednotit na jednu osobu. :-//

Veronika.Hrozna: :-D:-D;-);-):yes:

radiator: Dávám opečenou dětskou krupičku, místo solamylu, hezky nasákne . Jdu si vybrat tvaroh a zítra tento receptík odzkouším. Protože, už dneska bylo řečeno, " od Vánoc si nepekla štrúdl";-( , ale že předtím byla jablka až do Nového roku a pekla jsem štrúdl dvakrát týdně, o tom se diskrétně mlčelo..... :-//

Eja57: Dávám taky vaničkový, je do štrúdlíku lepší, je to pak kypřejší ......

Honeybunny:
Přidala jste do tvarohové náplně pudinkový prášek? Ten konzistenci tvarohu trochu zpevní. Někdy bývá tvaroh ve vaničce řidší, tak je třeba dát pudinkového prášku o trochu více.

Taky na náplň používám tvaroh ve staniolu a dávám jen žloutek on i ten bílek může tvaroh dost zředit;-)

Honeybunny: tvaroh jaký? jestli vanička tak by to mohlo být tím, já jedině kostku ve staniolu...

To je podruhé, co zkouším tvarohové náplň a podruhé, co je strašně tekutá, takže štrúdl nejde ani zabalit. V čem dělám chybu? :-(:-?

:yes::yes: moc hezké a výborná kombinace domácí povidla a tvaroh. <3 Povidla dělám také domácí v troubě. Moc sladké nemusím ale štrůdl mám ráda tento je lákavý.

Vyzkoušel jsem a s výsledkem jsem nespokojený. Těsto je moc mastné i když jsem přidal další mouku. Snad by stačilo poloviční množství tuků, nevím;-(:-//

janek53: Voda do těsta patří, ale každá mouka saje jinak, proto je v závorce uvedeno dle potřeby. Těsto je třeba hníst tak dlouho, dokud nevznikne hladká konzistence. Dnes jsem těsto opět dělala pro slanou variaci štůdlu, tak jsem přidala foto.

Zobrazit 2 starší odpovědi

casino: Sleduju, že jste tu nejchytřejší z nejchytřejších! :-D:-D:-D

No, dřív bylo kdeco "domácí": vejce, máslo, tvaroh a třeba i mouka...:yes:
...ale čemu všemu se asi dnes říká "domácí švestková povidla", he :-)

hosta:
Děkuji, už to mám opsáno :-)
Opravdu dáváte skoro 10% octa :-O (neředěný - 8%ní)

hlh:
I vy filuto neregi, že vy jste se trošičku přechytračili, he :-D
No, možná ale líp, než kdyby napsali o tom jednookém mezi slepými, že :-p

Zobrazit 4 starší odpovědi

Tématické fráze:
tvarohova napln do strudlu, štrudl s tvarohovou náplní, naplne do strudlu, strudl s tvarohem a povidly, náplň do štrůdlu, povidlovo tvarohový koláč, štrůdl s tvarohem, tvarohová nápln do štrúdlu, štrůdl s marmeládou, štrůdl s tvarohem a švestkami, tvarohová štrudl, strudl se svestkami a s tvarohem, recepty tvaroh a povidla, štrudl s s povidlím, naplne na štrůdl, štrůdl náplně recepty, štrudl z tvarohem, nejlepsi tvarohova napln do strudlu, recept na štrudl pudink tvaroh, štrůdl s povidlím

Suroviny:
mouka hladká, prášek do pečiva, cukr vanilkový, sůl, voda, vejce, olej slunečnicový, máslo, tvaroh plnotučný, cukr vanilkový, cukr krupice, vejce, kůra citronová, pudink vanilkový, povidla švestková

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu