Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchta přežer se do blba

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Gismousek Gismousek

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie49 811 kJ /
11 905 kcal
Bílkoviny174,72 g
Tuky652,24 g
Vláknina42,50 g
Cholesterol 1,70 g
Sodík 615 mg
Sůl1,34 g
Sacharidy1 312,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uděláme puding - vanilkovou omáčku smícháme s pudingovým práškem, s mlékem, cukrem a povaříme.
Jakmile sundáme z plotýnky, přidáme máslo, kokosový tuk a necháme rozpustit. Občas promícháme, aby vše pomalu chladlo. Krok 2: Těsto: vejce a cukr vyšleháme ručním mixérem a pak smícháme se zbytkem přísad.
Nalijeme na vyšší plech, vyložený pečícím papírem - buchta bude vyšší.

Pečeme 20-25 minut při 175°C - horkovzdušná trouba. Krok 3: Buchtu necháme 10 min vychladnout a pak potřeme vychladlým pudingem. Krok 4: Posyp uděláme, když buchta chladne:
Máslo rozehřejeme, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Pak přidáme mleté mandle.
Lžící potíráme polevou, (pozor horké).

Zveřejněno 15. 3. 2017

Poznámka autorky Gismousek

Karamel nebude úplně tvrdý, ale pokud nechcete karamel nebo si chcete ušetřit další cukr, doporučuji puding pouze posypat mletými mandlemi - udělala jsem takto půl na půl celý plech a mělo to úspěch.

Buchta je výborná a neosychá, vydrží přikrytá alobalem v troubě dalších 4-5 dní a je stále jako právě upečená.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchta přežer se do blba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lWwl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchta přežer se do blba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lWwl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Dotaz: Tak jak se vam buchta povedla?:-)

Jaru_13: dekuji :-K

Buchta jak má být ! Vláčná, křehká, prostě pohlazení na jazýčku, chuťové buňky měly rej. Rozhodopádně když jednou ochutnáš něco tak výborného, budeš jí chtít znovu

Diky moc. Dnes nakoupim a zitra jdu na to. Snad se povede, dam vedet. :-)

Dobrý den, přidávám fotku. Já žiju v Německu a tady je ta omáčka od Dr.Oetker a i od jiných firem. Koukala jsem na internet a opravdu jsem nic na CZ stránkách nenašla. Myslim, že to půjde udělat i jenom z pudingu. Zkuste, buchta je opravdu výborná a napište jestli to klaplo :-) Děkuji. Přidejte pak také fotku :-)

Dobry den,
recept mne zaujal, jen nerozumim te vanilkove omacce. Muzete prosim upresnit o jakou se jedna? Vubec jsem si v obchode vanilkove omacky v prasku nevsimla. Nemohla byste pridat fotku obalu te omacky?
Neslo by to udelat pouze z pudinku?
Dekuji.

Tématické fráze:
buchta s mandlemi, vanilková omáčka z pudinku, buchta co vydrzi, buchta pudinkove pohlazeni, pečení s mletými mandlemi, buchta s mletými mandlemi, buchta která vydrží, tvarohová buchta posypana mandlemi, buchta s mineralky, buchta z mletých mandli, tvarohová buchta s mandlemi, vanilková buchta, buchta mandle, buchta z minerálky, buchta z mletými mandlemi, výborná buchta s mandlemi, buchta posypana mandlemi, mleté mandle buchta, s mandlemi, buchta mineralky

Suroviny:
vejce, cukr, olej, voda minerální, mouka, kypřící prášek, pudink, cukr, mléko, máslo, tuk kokosový, máslo, cukr, mandle mleté

Přidat fotografie receptu