Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí s provensálským kořením

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kedlubna kedlubna

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 490 kJ /
1 790 kcal
Bílkoviny215,84 g
Tuky77,97 g
Vláknina34,59 g
Cholesterol 780 mg
Sodík 7,17 g
Sůl17,38 g
Sacharidy40,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jehněčí maso (důkladně odblaněné) si nakrájíme na menší kousky a přes noc necháme odležet ve vývaru ze zeleniny. Připravíme si marinádu a osušené maso vložíme do marinády na čtyři hodiny. Pečeme v troubě nejdříve pod poklicí (cca hodinu), pak bez poklice do změknutí masa. Krok 2: Podávala jsem s americkými brambory ochucené česnekem. Krok 3: Ranné brambory si umyjeme, nakrájíme na osminky a dáme na deset minut vařit. Osušíme, necháme vychladnout a vložíme do fritovacího hrnce. Krok 4: Po usmažení je osušíme od oleje na papírové utěrce a promícháme s utřeným česnekem se solí.

Zveřejněno 10. 6. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí s provensálským kořením

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZkY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí s provensálským kořením

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZkY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Bibinka:zkus-www.jehnecimaso.cz

:-p;-):yes:

Jehněčí milujeme, mirca už vše řekla a mně nezbývá, než Ti poslat bodík:yes: a recept si uložit:-)

Kedlubno:-)Jehněčí je velká mňamka-i když se svou vlastní specifickou chutí;-)-a protože jí známe a máme rádi,tak posílám boďku předem;-).Jelikož jídlo ve kterém je vedle sebe táákové masíčko,proven.koření,česnek,koř.zeleninka nemůže být jiné než mňam:-p:-*...a ukládám

Bibinko, zaručeně by to byla jiná chuť. . . jehněčí je hodně specifické. .. . . přiznám se, trvalo mi než jsem mu přišla na chuť. Já se k jehněčímu dostanu často, bratr přítele chová ovečky ;-)

Kedlubno, kde vzít to jehněčí maso:-?možná by to šlo z jiného, nebo ne:-? No zaručeně by to byla už jiná chuť, čili o něčem jiném;-)Ovšem bodíka posílám:yes:

Krásná fotka, krásný recept. Bod.:-)):yes:

No, jo, Šári, voní to až tady!:-p:yes:+

Tématické fráze:
jehněčí maso recepty, jehněčí plecko, jehneci pastika recept, koření na jehněčí maso, jehnečí recept, jehněčí recepty, recepty jehněčí maso, jehněčí maso recept, jehněčí maso, jehněčí, jehněcí kýta recept, recepty na jehněčí maso, recepty z jehněčího, marináda na jehněčí maso, recepty jehněčí kýta francie, recepty z jehněčího masa, jehněčí plecko recept, vaření-jehněčí, recepty jehneci, recept jehněčí

Suroviny:
kýta jehněčí, petržel, celer, cibule, mrkev, voda, olej olivový, sůl, pepř bílý, koření provensálské, koření polévkové, koření grilovací, česnek

Přidat fotografie receptu