Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí krk v zelenině se zeleným pepřem

Hodnocení receptu je 4,7 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 584 kJ /
2 769 kcal
Bílkoviny186,29 g
Tuky196,66 g
Vláknina24,50 g
Cholesterol 387 mg
Sodík 922 mg
Sůl1,85 g
Sacharidy54,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté maso nakrájíme na větší kousky. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, zbytek zeleniny na menší kousky, jen celer nastrouháme na hrubo. Krok 2: Rozpustíme sádlo a restujeme cibuli a později přidáme česnek. Maso obalíme v mouce. K opečené cibuli přidáme maso, necháme zatáhnout a přisypeme zeleninu. Krok 3: Po krátkém opečení přidáme papriku, hořčici, koření a zalijeme vývarem tak, aby to bylo maso jen lehce potopené. Přikryjeme a dusíme do měkka. Před koncem přidáme pepř a dochutíme. Krok 4: Občas promícháme a podle potřeby doléváme vývar. Zahušťovat nemusíme, zelenina a mouka to zahustí. Podáváme s těstovinami, knedlíkem nebo noky.

Zveřejněno 17. 3. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí krk v zelenině se zeleným pepřem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zgOr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí krk v zelenině se zeleným pepřem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zgOr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

casino: Nezbývá nic jiného než vám poděkovat za vaši galantnost.

mika59:
No pominu-li, že jste si patrně 4 roky seděla na vedení;-) pak to nebyla štiplavost, anóbrž velejemná palčivost způsobená vámi použitým pepřem... :-K

casino: No, ale tady před 4 léty jste byl hodně štiplavý ..i za maličkost..;-)

Bylo to výborné :yes:

Salixa: Děkuji moc..;-):-K

A není ta zelenina úplně rozvařená, když se dává hned na začátku a vzhledem k tomu, že maso je na větší kousky a hovězí není jen tak hned měkké?

casino: Myslela jsem tím to, že zeleninu si tam může dát později ten, co ji chce na skus.....je to špatně?..:-O

Zobrazit 3 starší odpovědi

Marie Švarcová 23. 3. 2017 11:16
:yes::yes: vypadá to moc lákavě

Určitě bych si pochutnala :yes::yes::-*:-K

Moc pěkné <3:yes:

S noky to musí být boží.

vypadá chutně :-D

Tématické fráze:
hovězí krk bez kosti recepty, hovězí krk recept, hovězí krk recepty, hovézí krk, hovezi na zelenine, hovězí krk bez kosti- recepty, hovězí krk na zelenině, hovězí recepty, hovězí na pepři se zeleninou, recept na hovezi krk, co udelat z hoveziho krku, recepty z hovězího krku, hovězí kousky na zelenině, hovězí krk na pepři, jak udělat hovězí do měkka, recepty na hovězí krk, hovězí krk top recepty, hovězí se zeleninou, co udělat hovězí v krku, recept hovezi

Suroviny:
krk hovězí, cibule, česnek, rajče, paprika, celer, mrkev, pepř, hořčice pikantní, mouka hladká, sádlo, kost, paprika sušená uzená, bobkový list, sůl, kmín celý, pepř

Přidat fotografie receptu