Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahelník

Super bezlepkový recept pro dietáře i všechny ostatní! Pokud máte rádi rýžový nákyp, tak jahelník vám bude určitě chutnat, protože má mnohem jemnější chuť. Skvěle využijete sušené, kompotované nebo čerstvé ovoce.

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janaka janaka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 594 kJ /
1 815 kcal
Bílkoviny84,36 g
Tuky39,12 g
Vláknina24,00 g
Cholesterol 578 mg
Sodík 1,01 g
Sůl2,45 g
Sacharidy269,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdůležitější věc je spařit jáhly horkou vodou, jinak jsou hořké a nebylo by to k jídlu. Já dám do sítka, propláchnu studenou vodou, potom 2 x vařící vodou z konvice a nakonec ještě studenou. Krok 2: Jáhly dáme vařit do mléka se špetkou soli a uvaříme kaši. Krok 3: Do horké kaše přidáme kousek másla, osladíme podle chuti a necháme trochu vychladnout. Krok 4: Pak přidáme žloutky a tuhý sníh, který jsme vyšlehali z bílků. Krok 5: Zapékací mísu dobře tukem vymažeme, na dno dáme vrstvu kaše, poklademe ovocem a navrch nalijeme zbytek kaše. Dáme do trouby a pečeme dozlatova.

TIP: Různá sladká jídla

Zveřejněno 11. 6. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahelník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qjnD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahelník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qjnD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

tohle dělám když zrají švestky, nemá to chybu 😀 Taky s kompotovanými broskvemi je to lahoda :-)

:-)<3:yes: Recept se mi líbí, jen moc nemusím sladká jídla ale ukládám a někdy zkusím :-K

Děkuji za recept, dělala jsem se švestkami a skořicovým cukrem, za mě je dokonce o moc lepší než rýžový nákyp:yes:

Výborný recept, kaši jsem ochutila citronovou kůrou a skořicí, jako ovoce jsem použila čerstvé oloupané broskve a vynechala rozinky. Celý je pak krásně kompaktní, takže se dá servírovat i jako hezky nazdobený dezert. Nejlepší jahelník, co jsem měla.:yes::-K:-K:-K

:yes:

Zkoušela jsem jahelník někdy na podzim z kompotovaných švestek a moc mi chutnal. :yes:

Tento recept dělám už po několikáté a vždy jiné variace děkuji :):-)

Také jsem vyzkoušela tento recept, dnes jsme měli na oběd a bylo to moc dobré, akorát z uvedené dávky je toho pro tři osoby hodně, příště udělám jen z poloviční a bude to tak akorát. Dala jsem kompotované švestky. :yes:

Dnes jsem zkoušela poprvé a naprosto vynikajicí! :-p

Nikdy by mě nenapadlo, že mi budou jáhly chutnat :-) Skvělý "dort". Dala jsem mandarinky a trochu skořice. Díky za recept. ;-)

:yes::yes::yes: velice dobrý, dnes byl na večeři.

Je výborný !!!!!!!!!!!! dnes mi ho dovezla kámoška na okošt a bylo jen škoda, že ho bylo tak málo :-D letí bodík :yes::-K

vyborny, ale u nas ho delame tak, ze misto ovoce pouzivame tvaroh s vanilkovym cukrem a rozinkama v rumu (ja cpu rozinky v rumu skoro do vseho..) :yes:

Je dobře, Jani, že jsi sem vložila tohle trošku opomíjené a přitom tak výborné jídlo:-K Teď jsem ho také pekla a pro změnu jsem jako ovoce dala mražené maliny a borůvky a zbouchla jsem sama pekáč na dvakrát;-);-)A dovolila jsem si přidat foto:-)

Vypadá to krásně, hlavně ten popis - konečně nějaký smysl dávající postup;-) Určitě vyzkouším:yes:

Prima,:-D
hlavně o tom spaření. Jde vidět, že to autorka dělá!:yes:
Lze taky doplnit zakysanou smetanou na talíři nebo cukr nahradit medem či přidat oříšky a vanilkový cukr. Nicméně babča ho dělala z namočených hrozinek, křížal (sušená jablka)a sušených švestek, přidávala sekané lískové ořechy, sladila medem a jen tak lehounce to ovoce posypala skořicí.:-))
Dobrou chuť:-p

Velmi pěkný recept. Vřele doporučuji :yes:

Tématické fráze:
jáhelník s tvarohem, jáhelník s ovocem, jahelník s jablky a tvarohem, jahelník s jablky, jáhly recepty, tvarohový jahelník zdravé, jáhelník s tvarohem recept, jáhly recepty výborné, jahly s tvarohem, výborný jáhelník, zapečené jáhly s ovocem, jáhly recept, jáhelník s tvarohem a jablky, tvarohový jáhelník, zapečené jáhly, sladké jáhly, recepty-jáhelník, jahelník s jablky recept, jak se dělá jahelník, nákyp z jáhel

Suroviny:
jáhly, mléko, máslo, vejce, cukr, sůl, švestky sušené, tuk

Přidat fotografie receptu