Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žampionové rizoto

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

janky3 janky3

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 - 6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie455 kJ /
109 kcal
Bílkoviny3,51 g
Tuky0,78 g
Vláknina6,37 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 53 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy19,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme vařit vodu na rýži s Vegetou a trochou oleje. Jakmile začne voda vřít, vsypeme do ní rýži. Vaříme 40 minut. Po uvaření přidáme nasekanou petrželku. Sušená či mražená se přidává už na začátku. Zeleninu očistíme, nakrájíme na nudličky a plátečky. Krok 2: Do woku vložíme máslo a olej, rozehřejeme a přidáme na proužky nakrájenou šalotku. Pak přidáváme po částech ostatní zeleninu podle tvrdosti. Po orestování zakápneme vodou, přidáme koření a dusíme ještě chvíli, než se voda vyvaří. Krok 3: Vše smícháme, na talíři posypeme strouhaným sýrem. Podáváme se zeleninovým salátem.

Zveřejněno 19. 3. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampionové rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1kL3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampionové rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1kL3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

No, u nás se popenci https://cs.wikipedia.org/wiki/Popenec_obecn%C3%BD říká "uponka" a také to málokdo zná:-)
M.j. jej dávám takřka celoročně do bílé polévky z uzeného masa :yes:

casino: Uponka mi připadá vhodnější název, on se fakt upíná k lecčemus. Jak vznikl kondrhel, to je mi záhadou. Beru to, jak to je.

Také rádi používáte do vaření bylinky a koření? Já ano. Takový čerstvě umletý pepř je o moc lepší, než vyčichlý mletý, jenž se prodává. A majoránka! Já si ji pěstuji na záhonu, a některé léto jsem ji stříhala 4-5x. Potřebuji jí množství, protože ani bramboračka nebo gulášovka, zabijačková či falešná zabíjačková polévka by bez majoránky byla jak tělo bez duše.
A libeček, ten ochutí každou polévku. I do brambor a rýže ho dávám. Oregáno zase do těstovin . Bazalku k mozarelle a rajským, s balzamico octem, pepřem, olivovým olejem. Když se to pěkně rozleží, je to fakt bašta . Do velikonoční nádivjy zase pažitka, mladé kopřivy a popenec ( říkáme mu Kondrhel) Na druhé straně nemám ráda zelený koriandr, římský kmín muškát.

1974andrea: Moje obě babičky žily i narodily se v jižních Čechách. Jedna v Hošticích u Volyně a pak od jednadvaceti v Ražicích. Druhá zase v Písku. Vzpomínám si, že jsme na zahradě v Písku o Velikonocích hledaly se sestrou kondrhel do nádivky. Že je to popenec, jsem si našla až jako dospělá v atlasu rostlin. Kde kdo si myslil, když jsem mu řekla, že do velik nádivky dávám kondrhel, že tam dávám kontryhel, což je sice také léčivka, ale kondrhelovou chuť nenahradí. Babička do nádivky strouhala citronovou kůru a jednou jsem ji tam nedala a nebylo to ono. Také už tahám očima z hlíny kopřivy, aby bylo dost do nádivky. A snad do té doby vyroste i kondrhel. Jedny Velikonoce dokonce už kvetl. Tak šel do nádivky i s kvítky.
A když už jsem u kvítků, dosela pěkné je natrhat do rýže květenství pažitky, roztrhat je na jednotlivé kvítky a společně s petrželkou a kouskem másla zamíchat do rýže. Nebo jen ozdobit talíř. Laďka

Zobrazit 2 starší odpovědi

Jen jedna "technická" ...Tu rýži tam nasypeme nepropláchnutou ?

janky3:
Jj, máte recht, blbě jsem četl;-(
No, ač palcování nepoužívám, tak tentokrát jsem si pod ten komentář nadělil jeden :no:
Omlouvám se

Zobrazit 3 starší odpovědi

Poprosím autorku, aby opravila jednu zo surovín, "2 hrsti ruři". Akú zeleninu máš na mysli?
V postupe je napísané, že pridávame zeleninu po častiach. Čo sa tým myslí? Pridávame jeden druh po druhom alebo časť zo všetkého a neskôr ďalšiu časť všetkej zeleniny?

janky3: :-D:-D Tak to by ma nebolo napadlo. Ale super, že si si spomenula. :yes:

Zobrazit 4 starší odpovědi

Tématické fráze:
žampionové rizoto, rizoto se zampiony, žampionové rizoto recepty, žampionove rizoto recept, rizoto s žampiony, recept žampionové rizoto, žampionove recepty, risoto, zampionove risoto, žampionové rizeto, recept na žampionové rizoto, žampionový rizoto, žampionové rizito, risoto se žampiony, rizeto se zampiony, kondrhel, žampionové rozoto, rizoto ze žampiony, zampionove ryzoto, rizoto žampionové

Suroviny:
rýže lagris, olej olivový, máslo, vegeta, mrkev, cibule šalotka, žampióny, brukev řepák vodnice, celer řapíkatý, kapie, rajče, česnek, petrželka, koření houbová variace, pepř mletý, sůl, koření na grilovanou zeleninu

Přidat fotografie receptu