Suroviny
Porce: 4 - 6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 455 kJ / 109 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,51 g |
| Tuky | 0,78 g |
| Vláknina | 6,37 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 53 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 19,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dáme vařit vodu na rýži s Vegetou a trochou oleje. Jakmile začne voda vřít, vsypeme do ní rýži. Vaříme 40 minut. Po uvaření přidáme nasekanou petrželku. Sušená či mražená se přidává už na začátku. Zeleninu očistíme, nakrájíme na nudličky a plátečky.
Krok 2: Do woku vložíme máslo a olej, rozehřejeme a přidáme na proužky nakrájenou šalotku. Pak přidáváme po částech ostatní zeleninu podle tvrdosti. Po orestování zakápneme vodou, přidáme koření a dusíme ještě chvíli, než se voda vyvaří.
Krok 3: Vše smícháme, na talíři posypeme strouhaným sýrem. Podáváme se zeleninovým salátem.
Zveřejněno 19. 3. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žampionové rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1kL3
Moje poznámka
Žampionové rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1kL3
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 14 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 15 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 17 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 18 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 19 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 7 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 8 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 10 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 10 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 10 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 10 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 10 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 11 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 11 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 11 hodinami
Tématické fráze:
žampionové rizoto,
rizoto se zampiony,
žampionové rizoto recepty,
žampionove rizoto recept,
rizoto s žampiony,
recept žampionové rizoto,
žampionove recepty,
risoto,
zampionove risoto,
žampionové rizeto,
recept na žampionové rizoto,
žampionový rizoto,
žampionové rizito,
risoto se žampiony,
rizeto se zampiony,
kondrhel,
žampionové rozoto,
rizoto ze žampiony,
zampionove ryzoto,
rizoto žampionové
Suroviny:
rýže lagris,
olej olivový,
máslo,
vegeta,
mrkev,
cibule šalotka,
žampióny,
brukev řepák vodnice,
celer řapíkatý,
kapie,
rajče,
česnek,
petrželka,
koření houbová variace,
pepř mletý,
sůl,
koření na grilovanou zeleninu
Komentáře (18)
M.j. jej dávám takřka celoročně do bílé polévky z uzeného masa
A libeček, ten ochutí každou polévku. I do brambor a rýže ho dávám. Oregáno zase do těstovin . Bazalku k mozarelle a rajským, s balzamico octem, pepřem, olivovým olejem. Když se to pěkně rozleží, je to fakt bašta . Do velikonoční nádivjy zase pažitka, mladé kopřivy a popenec ( říkáme mu Kondrhel) Na druhé straně nemám ráda zelený koriandr, římský kmín muškát.
A když už jsem u kvítků, dosela pěkné je natrhat do rýže květenství pažitky, roztrhat je na jednotlivé kvítky a společně s petrželkou a kouskem másla zamíchat do rýže. Nebo jen ozdobit talíř. Laďka
Jj, máte recht, blbě jsem četl
No, ač palcování nepoužívám, tak tentokrát jsem si pod ten komentář nadělil jeden
Omlouvám se
V postupe je napísané, že pridávame zeleninu po častiach. Čo sa tým myslí? Pridávame jeden druh po druhom alebo časť zo všetkého a neskôr ďalšiu časť všetkej zeleniny?