Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vietnamská kuřecí (slepičí) polévka Súp Gà Nấm Hương

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 280 kJ /
545 kcal
Bílkoviny20,36 g
Tuky11,82 g
Vláknina8,00 g
Cholesterol 304 mg
Sodík 2,76 g
Sůl5,71 g
Sacharidy86,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí skelety, stehno, plátky zázvoru a celou cibuli vložíme do studené vody, osolíme a přilijeme rybí omáčku. Přivedeme k varu a sbíráme pěnu, která se bude tvořit na povrchu. Jakmile bude voda bez sražených bílkovin, stáhneme teplotu a necháme při mírné teplotě vařit cca hodinu a půl. Krok 2: Všechny ingredience z vývaru vyjmeme, maso necháme trochu zchladnout, poté ho obereme od kostí a nakrájíme nebo vidličkami natrháme. Vývar necháme celou dobu dále probublávat, přidáme k němu na proužky nakrájené houby, kukuřici, asi po 10 minutách i obrané maso a na kolečka nakrájené jarní cibulky včetně zelených částí. Vejce v hrnku vyšleháme a vlijeme postupně za stálého míchání do polévky. Tapiokový škrob rozpustíme asi ve 100 ml vody a také přidáme do polévky. Promícháme, prohřejeme, případně ještě dochutíme rybí omáčkou nebo solí a můžeme podávat posypané koriandrem. Krok 3: Polévka by měla být dost hustá, takže případně můžete přidat škrob či naopak doředit troškou vody.

Zveřejněno 22. 3. 2017

Poznámka autorky 1974andrea

Nejlepší je samozřejmě uvařit silný vývar z celé slepice, ale postačí vám i kuřecí skelety a stehno.

Zdroj: Zahraniční web

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vietnamská kuřecí (slepičí) polévka Súp Gà Nấm Hương

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GNlQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vietnamská kuřecí (slepičí) polévka Súp Gà Nấm Hương

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GNlQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

MamkaTerka: To jsem ráda, díky :-K

Polévka vynikající, velmi chutná. Velmi připomíná chuť polévky z jedné čínské restaurace. Je doopravdy super.:-*:-*

:yes::yes::yes: miluji a vařím moc ráda asijskou kuchyni <3:-K

Vyzkoušeno a určitě se zařadí mezi naše oblíbené masité polévky. :yes:

mekkejla: Tak super, díky za zprávu ;-):-K

:-K Krasne foto, polivka je urcite chutna. <3 Delam podobne, akorat jeden postup delam obracene. Ke koneci prvni liju skrob, a az vyvar zhoustne, tak liju v tenkem praminku predem rozslehane vajicko s lzickou vody dokola. Nemicham. Tim vajicko udela krasne tvary v polivce (cinani tomu rikaji egg-flower soup).

Toto mi pripomina ostrokyslu cinsku polievku.Ukladam do kucharky,a urcite vyskusam.:-K:yes::yes:

Andrejko, velmi pěkný recept :yes:, jen se chci zeptat, jaká je výsledná chuť kuřecího vývaru s rybí omáčkou? Netlučou se mezi sebou? ;-) Nebo kuřecí převažuje?

yanull: Janulko, oni to tak prostě dochucují, místo většiny soli, dávají obvykle rybí omáčku. S kuřecím se to nebije, neboj se, není toho tam zase tolik ;-)

Polévka by mě určitě chutnala.:-K Nádherné foto:-K:yes:

Tématické fráze:
súp gá, čínská slepičí polévka, vietnamská rybí polévka, rychlá vietnamská polévka, thajská slepičí polévka, vietnamska kuřecí polévka s kukurici, vietnamská kuřecí polévka, vietnamska polivka, vietnamská rybí omáčka, vietnamské recepty, sušené houby shiitake recepty, silná polévka z kuřecích skeletů, vietnamská kuřecí polévka sup ga, vietnamska polevka kureci s kukuřice, vietnamská kuřecí polévka sup ga nam huong, kuřecí skelet omáčka, vietnamska polevka s kurecich stehen, jak se vaří čínská slepičí polévka, větnamska polévka se solamilem, recept vietnamská polivka pho

Suroviny:
skelet kuřecí, stehno kuřecí, zázvor čerstvý, cibule, omáčka rybí, cibulka jarní, kukuřice sterilovaná, vejce, houby shiitake, tapiokový škrob, sůl

Přidat fotografie receptu