Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pařížský krém jednoduchý

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iriska Iriska

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 793 kJ /
2 819 kcal
Bílkoviny25,20 g
Tuky238,18 g
Vláknina8,80 g
Cholesterol 1,49 g
Sodík 78 mg
Sůl0,18 g
Sacharidy139,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cukr, kakao a mléko smícháme, prohřejeme, aby se všechno krásně spojilo a necháme vychladnout. Krok 2: Máslo vyšleháme se žloutky a vyšleháme kakaovou hmotu. Můžeme přidat rum.

TIP: 6 způsobů, jak zdobit moučníky krémem

Zveřejněno 11. 6. 2009

Poznámka autora Iriska

Krém je rychle hotový a nikdy se nesrazí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pařížský krém jednoduchý

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j2KB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pařížský krém jednoduchý

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j2KB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

:-p:-p:yes::-)) Všem mooc boporučuji:yes::-p

Aha, to jsem si nevšimla, finální foto má moučník natřený světlým krémem, tak proto mě to zmýlilo.

thomassinno, zizala - zdravím vás. Paprika má ty fotky správně. Napřed se smíchají žloutky s máslem a pak se do toho vešlehá kakaová hmota. To má Paprika na další fotce.

Tome, podle receptu určitě, to na fotce je něco jiného, Paprika to asi popletla :-)

Neměl by ale přece jenom Pařížský krém být tmavý? S kakaem, či čokoládou? :-O

Je vynikající.:yes:Povedl se úplně nádherně a moc chutnal.:-))

mám před sebou moudrou knihu a tam je složení
Pařížská šlehačka - lehká: smetana, kakaový prášek, cukr krupice.
Cikánský krém - cukr krupice, smetana,cukrářská kakaová poleva.
Postup u obou stejný - vše provařit, nechat vychladnout, druhý den vyšlehat.;-)

Krém je dobrý, jeho název trochu zavádějící, Pařížský se dělá ze šlehačky. Stejný se dává do Opilého Izidora. Jen ty syrové žloutky v krému nejsou moc trvanlivé. Obvzlášť v létě bych to neriskovala.

Dělala jsem pouze 1/3 dávku a musím říct, že je moc dobrý a celkem rychlý. Bílkama bych ho , Irisko, určitě nekazila.:yes::yes: +;-)

Ahoj ajulko, já nevím. Trubičky jsem s ním neplnila. Ale krém je dost hustý, takže určitě nevyteče. Ale možná by nebylo na škodu ušlehat ze zbývajících bílků sníh a trochu ho tím odlehčit. Ale to jsem fakt nezkoušela.:-S

Irisko chci se zeptat,mohu pouzit tento krem i na plneni trubicek?diky:-8

Zítra budu péci dort k narozeninám a skvělá inspirace na krém dávám do oblíbených a posílám bodík:-p:yes:

velmi dobry krem...dobre sa nim plnia torty

Tématické fráze:
pařížský krém z ledových kaštanů, parizsky krem z parizske slehacky, pařižsky krem do dortu, jednoduchy krem na dort, jednoduchý pařižský dort, jednoduchý čokoládový krém, rychlý pařížský dort, pařížský krém bez šlehačky, rychlý pařížský krém, cikansky krem, pařížský krém na dort, pařížský krém z kakaa, pařížský šlehačka, pařížský dort jednoduchý recept, trvanlivý máslový krém, jednoduchy krém do dortu, parizske trubicky, jak správně ušlehat šlehačku, trvanlivý krém, pařízský dort

Suroviny:
cukr moučkový, kakao, mléko, máslo, žloutek

Přidat fotografie receptu