Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kotleta na sherry

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

janky3 janky3

Náročný

Doba přípravy 45 minut- bez nakládání masa

45 minut- bez nakládání masa

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 129 kJ /
270 kcal
Bílkoviny4,52 g
Tuky8,95 g
Vláknina8,43 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 3,28 g
Sůl7,95 g
Sacharidy38,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Večer připravíme maso. Naklepeme hladkou stranou paličky přes igelit.
Vložíme jej do marinády z olivového oleje, pepře, práškového bujónu, sherry,
trochu soli a dáme na noc do lednice. Krok 2: Druhý den dáme vařit brambory se solí a kmínem. Máte-li, tak s větvičkou libečku.
Mrkev, pokud je třeba, oloupeme a nakrájíme na kolečka, pórek na šikmé kroužky a oloupanou vodnici na malé hranolky. Dáme na pánev s trochou olivového oleje a restujeme. Mícháme. Přidáme koření na grilovanou zeleninu. V mističce rozmícháme kečup, hořčici, olej a pepř, trochu přisolíme a dáme stranou. Krok 3: Maso vyndáme z marinády, necháme trochu okapat a vložíme do pánve s trochou rozpáleného oleje.
Zbytek marinády smícháme s připravenou kečupovou směsí. Maso otočíme a na opečenou stranu dáme vše z mističky. Krok 4: K zelenině přidáme kousek másla a trošku zaprášíme moukou, já používám žitnou. Jakmile se mouka osmaží, zakápneme horkou vodou, necháme probublat a vypneme. Maso dáme ke straně, nejprve ještě otočíme, aby se vykoupala i druhá strana, jakmile probublá, vypneme.

Zveřejněno 24. 3. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kotleta na sherry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7qGG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kotleta na sherry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7qGG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

janky3: Tak na koleno jsem zapomněla. To opravdu peču s pivem, naložené v česneku a hořčici. Je výborné, <3 ale je to asi jediné jídlo, při jehož přípravě pivo používám.

Zobrazit 5 starších odpovědí

:yes::yes: miluji vaření na víně , alkohol vyprchá a báječná chuť zůstane <3

Marie Svarcova: Já také, dávám i Portské Tawny a Chery. Do cibulačky á la já- dávám dobré bílé. Sice alkohol na cukrovku a játra nepiji, už jsem si zvykla, ale do jídla je to bašta. Mívala jsem ráda červené polosuché, příležitostně, ale játra s vrozenou vadou ( nevědela jsem to do čtyřiceti let) vypadala, že nikoli příležitostně, ale denně 2 litříky, proložené rumem. Od biopsie jaterní už ani příležitostně. Ale stejně mi to tenkrát nevěřili, že jsem nenasávala.Nyní mám z nevhodných léků jaterní cirhózu, tak teď už ani pro jistotu nečichnu ke špuntu. Ale k dobré náladě alkohol nepotřebuji.

Tématické fráze:
kotlety recepty, kotleta recept, kotleta recepty, recept kotlety, ahaonline, ahaonline, kotlety recept, recepty z kotlety, ahaonline recepty, top recepty, recepty kotlety, recepty s alkoholem cherry, vykostena kotlety, vepřové kotleta na sherry, dobre sherry na vareni, nakládání kotlety, vykostěná kotleta, recepty na kotletu, recept s kotlety, recepty k kotlet

Suroviny:
kotleta, mrkev, pórek, paprika čerstvá červená, brambory, máslo, kečup sladký, hořčice, olej olivový, pepř mletý, koření grilovací, koření na grilovanou zeleninu, sůl, kmín celý, bujón, sherry, libeček

Přidat fotografie receptu