Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Topinky z trouby s ďábelskou játrovou směsí

Topinky nemusíme vždy smažit na pánvi, stejně dobře je upečeme i v troubě, na plechu s pečicím papírem. A když k nim připravíme pikantní směs z jatýrek, cibule, papriky a koření, dušenou na bílém víně, nikdo neodolá.

Hodnocení receptu je 4,6 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

krkovicka.x krkovicka.x

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 065 kJ /
494 kcal
Bílkoviny26,18 g
Tuky23,26 g
Vláknina5,68 g
Cholesterol 352 mg
Sodík 1,19 g
Sůl2,88 g
Sacharidy27,29 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krajíce chleba potřeme z obou stran rozpuštěným sádlem, na kterém orestujeme do hněda cibulku, přidáme játra nakrájená na kostičky a restujeme, až se zatáhnou. Krok 2: Veškeré ostatní tuhé suroviny nakrájíme na středně velké kousky a přidáme k játrům i se sójovou omáčkou, po chvilce podlijeme. Krok 3: Mezitím dáme sádlem potřené krajíce na pečicí papír do vyhřáté trouby na 250 °C a průběžně kontrolujeme a otáčíme, raději vícekrát. Krok 4: Do játrové směsi přidáme zbylé suroviny a necháme probublat do požadované hustoty. Vytáhneme topinky z trouby, potřeme česnekem, dáme na ně směs, dozdobíme a je hotovo.

TIP: Další pomazánky na topinky

Zveřejněno 28. 3. 2017

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Topinky z trouby s ďábelskou játrovou směsí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rvx0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Topinky z trouby s ďábelskou játrovou směsí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rvx0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Aaachje:
proč nezdravá??
Stran požívání jater pamatuji doby, kdy draze vyškolení příslušníci záchranných složek byli žádáni, že aby se játrům ze zdravotních důvodů vyhýbali!
No, tehdy byla např. i vejce jednou škodlivá více a jindy méně... :-8

srettka: proč nezdravá??

Možná bych to udělala bez té sojovky. ????

Jo, nepohrdla bych!!! :yes:

Jojo, to bych si dala z fleku libit<3 nádherně nezdravá, ale neodolatelná dobrota:-D

Tématické fráze:
dábelská směs na topinky příprava, játrová směs na topinky, topinky pečené v troubě, topinky s jatrovou smesi, smes na topinky veprove jatra, vepřová ďábelská směs na topinky, topinky s omáčkou, ďábelská směs na topinky, recepty-topinky do trouby, kureci topinky v troubě, vepřové játra na směs na topinky, veprova jatra na topince, jatra na topinky, směs na topinky z jater, vepřová játra s ďábelskou směsí, vepřova jatra na směs na topinky, játra směs na na topinky, recept na topinky v troibe, topinka pečená v troubě, směska na topinky z vepřových jater

Suroviny:
chléb, játra vepřová, slanina anglická, cibule, kapie, cibulka jarní, sádlo, hořčice, omáčka sojová, chilli paprika čerstvá, česnek, sůl, pepř mletý, víno bílé

Přidat fotografie receptu