Velikonoční aspiková vejce
Velikonoční pohoštění můžete trochu oživit roztomilé vypadajícími a skvěle chutnajícími aspikovými vejci. Jako formičky poslouží předem připravené vaječné skořápky. Dochutit a vyladit náplň můžete podle vlastní fantazie.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 501 kJ / 1 315 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 135,97 g |
Tuky | 69,60 g |
Vláknina | 10,82 g |
Cholesterol | 2,24 g |
Sodík | 3,03 g |
Sůl | 6,70 g |
Sacharidy | 30,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vaječné skořápky umyjeme, na širším konci nožíkem naťukáme malinkou dírku a tu opatrně zvětšíme na průměr cca 2 cm.
Krok 2: Obsah ze skořápek vylijeme do misky a uchováme na pozdější použití. Skořápky důkladně vypláchneme horkou vodou (můžeme si pomoci ukazováčkem, který se do otvoru hezky vejde a dosáhne na dno i do stran) a dáme je vysušit.
Krok 3: Vysušené vnitřky skořápek pomocí štětečku zlehka vytřeme olejem (pro snadnější oloupání) a postavíme je do obalu na vejce.
Krok 4: V kastrůlku zahřejeme okurkový nálev, vmícháme želatinu a necháme 10 minut nabobtnat.
Krok 5: Mezitím do mísy nakrájíme na velice drobné kostičky šunku a mrkev. Přidáme hrášek a petrželku, vše promícháme a touto směsí pomocí kávové lžičky naplníme vaječné skořápky.
Krok 6: Nabobtnalou želatinu malinko zahřejeme, metličkou důkladně promícháme a nalijeme do naplněných skořápek.
Krok 7: Opačným koncem kávové lžičky můžeme obsah ve skořápkách opatrně promíchat, aby se želatina dostala přes nakrájené suroviny hezky ke dnu.
Dáme do lednice na 3 hodiny ztuhnout, můžeme nechat i přes noc, chutě se lépe propojí. Krok 8: Můžeme také připravit "bílou verzi“ vajíček. Do mísy s nakrájenými surovinami přimícháme 3 lžíce tatarky, nebo majonézy.
Dáme do lednice na 3 hodiny ztuhnout, můžeme nechat i přes noc, chutě se lépe propojí. Krok 8: Můžeme také připravit "bílou verzi“ vajíček. Do mísy s nakrájenými surovinami přimícháme 3 lžíce tatarky, nebo majonézy.
Zveřejněno 12. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční aspiková vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w6Gg
Moje poznámka
Velikonoční aspiková vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w6Gg
Nejnovější recepty
Kuřecí polévka s pórkem
Přidáno před 43 minutami
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 6 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 8 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno před 11 hodinami
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno 30. 3. 2025 16:22
Vajíčková pomazánka s medvědím česnekem
Přidáno 30. 3. 2025 13:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Milanito před 19 minutami
Obalovaný gothaj
radekfiala před 47 minutami
Frankfurtská jemná polévka
83spacir před 2 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 2 hodinami
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování
Fitulka před 2 hodinami
Carpaccio z pečené červené řepy
Fitulka před 2 hodinami
Banánová buchta - hrnková
gahim před 2 hodinami
Miliónová polévka
Fitulka před 2 hodinami
Hrníčkový mazanec naší babči
kocka20 před 3 hodinami
Těstovinový salát
Maja77 před 3 hodinami
Tématické fráze:
vejce v aspiku,
aspiková roláda,
velikonoční recepty,
recept vejce v aspiku,
velikonočni vejce,
tresena buchta,
recept na ruské vejce v aspiku,
vajicka v aspiku,
váječný aspiku,
ruská vejce v aspiku,
aspiky recepty,
recepty vejce v aspiku,
velikonoční aspiková vajíčka,
použití vaječných skořápek,
velikonoční vejce recept,
aspik ve skořápce,
aspiková miska,
velikonoce vejce,
recepty na ruske vejce v zelatyne,
priprava aspiku
Suroviny:
šunka,
želatina prášková,
hrášek sterilovaný,
petrželka,
mrkev,
vejce,
cukr,
ocet,
majonéza,
olej
Komentáře (24)