Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grenadýrmarš podle dědečka

Grenadýrmarš je jídlo, ve kterém zužitkujete uvařené těstoviny a brambory, někdy také bramborové noky. Stačí k nim přidat dozlatova usmaženou cibulku, omastit a skromné, přesto výborné, jídlo je na světě.

Hodnocení receptu je 4,6 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Karamelkaaa Karamelkaaa

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 20 min

25 min (5 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 969 kJ /
2 622 kcal
Bílkoviny52,90 g
Tuky105,04 g
Vláknina42,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 70 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy350,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těstoviny uvaříme dle návodu na obale ve vroucí vodě. Do druhého hrnce dáme vařit oloupané a pokrájené brambory a uvaříme taktéž do měkka. Krok 2: Cibulku pokrájíme najemno a osmažíme na oleji dozlatova. Krok 3: Ve chvíli, kdy máme vše hotové, smícháme suroviny dohromady ve větší míse. Přidáme ještě trochu oleje (dle potřeby, aby jídlo nebylo suché) a dochutíme solí a pepřem.

TIP: Co s připálenou cibulkou

Zveřejněno 12. 4. 2017

Poznámka autorky Karamelkaaa

Receptů na tento pokrm je velmi mnoho, ale já zkrátka zůstávám u tohoto, jelikož přesně takhle ho připravoval můj dědeček, když jsem byla ještě malá. :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grenadýrmarš podle dědečka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jWoB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grenadýrmarš podle dědečka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jWoB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

satelit: Těstovinové, nikoliv bramborové: voda, mouka, případně mléko místo vody a vajíčko.

sikulka7: Mohu se zeptat? Domácí noky - bramborové nebo jiné???Děkuji.

:-K:yes:

...taky občas dělám (protože jsem děda :-8 ). Brambory ale vařím ve slupce, mají v tom potom asi výraznější chuť a používám protlačovadlo na bramborový salát. Cibuli smažím na větším množství sádla aby se to omastilo vše. Někdy přidávám i mletou papriku. Je to dobré jednoduché bezmasé jídlo :yes::yes::yes:
Nevýhoda: když toho udělám hodně, nemůžu přestat jíst :-( :-D

Tom Beyk: :-D Tak s tou nevýhodou souhlasím

Bože můj ! Když vidím tento recept ,tak si vzpomenu na vojnu v Michalovcích . Tam to vařili "kuchaři" pod názvem Gramadýnův pochod a bylo to příšerný jídlo. Tím nechci urážet tento recept ... bude to jistě jiná chuť než co nám předhazovali tenkrát ...to totiž chuť nemělo žádnou. :-):-)

Jé, grenadýrmarš bylo jediné jídlo, které můj děda uměl a vařil, když babička nebyla k mání (jela k nám, nebo k doktorovi a pod.)Jenom místo těstovin dělal domácí noky. Taky ještě uměl brambory na loupačku. :-p:yes:

Eva macháčková 8. 1. 2018 15:11
AH: Dobrý den toto dělávala moje teta když jsem byla dítě recept s noky je tomu nejblíže,nemáte recept???Děkuji

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tématické fráze:
grenadirmarš, grenadýr marš, grenadýr marš recept, pokrm grenadýrmarš, grenadýmarš, grenadir marš, grenadýnmarš, gremadyrmars, grenadimarš, grenárdýrmarš, grenadirmarš recept, recept grenadimars, grenadirmarš recepty, grenadir marš recept, jidlo grenadirmars, grenadyrmarš pokrmy, grenardymas, grenadírmarš recepdy, jak se dělá grenadyr marš, geranadýrmarš - recept

Suroviny:
brambory, těstoviny, cibule, olej, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu