Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Přírodní hovězí kližka dušená v papiňáku

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 056 kJ /
1 209 kcal
Bílkoviny186,44 g
Tuky44,72 g
Vláknina7,14 g
Cholesterol 458 mg
Sodík 709 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy13,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celý sval masa opláchneme, osušíme a vetřeme do něj sůl a mletý pepř. Pro lepší držení tvaru maso utáhneme provázkem. Krok 2: V papiňáku na rozehřátém oleji restujeme dosklovita drobně nakrájenou cibuli s česnekem. Krok 3: Položíme maso, které necháme prudce se všech stran zatáhnout. Poté pod něj podsuneme nerezovou podložku, nebo pařák na knedlíky, podlijeme vývarem a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Krok 4: Od doby varu, kdy plamen ubereme na minimum, dusíme 60 minut. Po ochlazení hrnec otevřeme, měkké maso dáme stranou, vytáhneme podložku a ponorným mixérem šťávu rozmixujeme. Krok 5: Do šťávy dáme nakrájený medvědí česnek nebo cibulovou nať, máslo a prudkým varem chvíli provaříme na hustější konzistenci. Krok 6: Maso zbavené provázku nakrájíme na porce. Podáváme se šťávou a bramborovým knedlíkem. Vhodná je i rýže.

Zveřejněno 24. 4. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Přírodní hovězí kližka dušená v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zgr2

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Přírodní hovězí kližka dušená v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zgr2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

To je snad nesmysl, že je z papaňáku něco cítit. To jen snad kdyby byl špatně umytý. Já v něm vařím a dusím různá masa, brambory, rýži a nikdy si nikdo nestěžoval. Je to prostě super pomocník, hlavně když se spěchá.

Jen to vidím, už mám hlad. Už se dobře nepamatuji jak, ale peklo se i kuře v papiňáku.Zdraví Vás Milan P.

Milan P.: Díky za komentář:-KKuřecí kousky občas v papiňáku"peču",ale jen z uzeného kuřecího masa.To se nemusí dlouho připravovat:-)https://www.toprecepty.cz/recept/27888-uzena-kurec...
Na čerstvé maso jsem si zatím ještě netroufla.To by se podle mě muselo přidat víc tekutiny,ale maso by pak bylo spíš dušené,než pečené:-8

rihana: linkstrem,když není na jídla z papiňáku zvyklá,možná může"něco"cítit,nevím,to nemůžu posoudit:-)U nás doma s tím také nikdo nemá problém;-)

linkstrem 25. 4. 2017 13:37
Suroviny na vaření jsou super,ale v papiňáku nevařím,jelikož potom cítím zejména z hovězího masa něco,co při normálním vařením v hrnci unikne.

Všem děkuji za komentáře i přidané body:-8:-K

linkstrem: V papiňáku vařila už moje babička,takže mi ty vůně a chutě příjdou normální,jsem na ně zvyklá:-)Ale věřím,že kdo není na tento zbůsob vaření zvyklý,tak ten rozdíl může poznat;-)Jsem ráda,že se Vám suroviny líbí,děkuji:-K

:yes::yes::yes::-K

Tématické fráze:
dušena hovězí kližka, hovězí maso v papinaku, hovězí kližka v papiňáku, hovězí klizka dusena, hovězí kližka recepty, hovězí klizka, jak dlouho vařit hovězí v papiňáku, dusene hovezi, kližka v papináku, dušené hovězí v papiňáku, hovězí karabáček, dušená kližka, hovězí kližka recept, pomalu dušená hovězí kližka, hovězí kližka vcelku v papiňáku, hovězí karabáček recept, prirodni hovezi, hovězí karabáček recepty, recepty z hovězí kližky, pomalu dušená kližka

Suroviny:
kližka hovězí, vývar hovězí, olej, cibule, česnek, máslo, česnek mědvědí, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu