Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chřestový krém

Pochutnejte si na výborné krémové chřestové polévce. Potřebujete na ni jen několik surovin a její příprava je velmi snadná. Polévka je skvělá, když ji posypete čerstvou pažitkou, a podáváte s křupavými krutony.

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 035 kJ /
486 kcal
Bílkoviny15,40 g
Tuky37,27 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 100 mg
Sodík 107 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy17,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Chřest oloupeme (škrabkou na brambory od hlavičky směrem dolů). Pokud máme zelený chřest, není ho nutné většinou loupat. Krok 2: Hlavičky odkrojíme, spaříme a dáme je stranou. Stonky nakrájíme na menší kousky. Krok 3: Vývar přivedeme k varu a vložíme do něj stonky. Vaříme cca 15 minut. Krok 4: Polévku necháme chvíli vychladnout a pak ji rozmixujeme. Krok 5: Na závěr polévku zjemníme smetanou, dle chuti přisolíme a vložíme do ní hlavičky chřestu. Krok 6: Podáváme posypané pažitkou.

TIP: Nejlepší recepty na krémové polévky

Zveřejněno 13. 6. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chřestový krém

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X69o

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chřestový krém

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X69o

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

RobertM: jaký jsi měl zdroj chřestu, resp. kde jsi ho koupil? to by mohlo vysvětlit proč nechutná...

Dnes jsem vyzkoušel. Je to nakyslé. S chřestem jsem skončil. Vůbec mi to nechutná.

Frantiska: děkuji za vyzkoušení a jsem moc ráda, že chutnala:-), už jsem ji taky letos vařila, musíme využít chřestovou sezonu, která je, bohužel, dost krátká;-). Muškátový oříšek je určitě do ní super:-8:yes:

výborný, přidala jsem trošku muškátového oříšku

Ahojte všichni, chřestová polévka je skvělá, místo pažitky jsem dala čerstvý koriandr ze zahrádky, úžasné...

Dnes jsem vyzkoušela, povedla se. Děkuji za recept :-)

:yes:

magdalenka: no to si myslím, že se zblížily:-p:-))

maris: a ešte som tam pridala trochu bieleho vína. Tak sa mi zazdalo, že by sa mohli suroviny zblížiť...myslím, že sa to podarilo.

magdalenka: jsem moc ráda, že jsi ji vyzkoušela a že chutnala.
" Vytáhla " jsi ji na světlo po dvou letech:-D, já už jsem ji dělala víckrát, máme ji rádi.

Dnes som zas "vymyslela" túto polievku...iba som po rozmixovaní prihodila hrsť mrazenej kukurice, myslím, že sa so špargľou kamarátia. Takže recept nemusím pridávať, iba ti posielam bod a fotku.
A kto nevie, ako naložiť so špargľou, vrele doporučujem tento receptík - jednoduché a veľmi chutné.

:-p;-):yes:

Iljušo, mám radost, že jsi vyzkoušela a hlavně, že chutnalo. Tvá vylepšení jsou bezva a určitě vyzkouším.:-p Jo a fotečka je nádherná:yes::yes: :-)

Polévka byla výborná - opekla jsem k tomu sýrové toustíky a do polévky jsem rozmixovala 2 taveňáky :yes:

:yes::-p

Tématické fráze:
polévka chřestový krém, recepty s chřestem, chřestový krém polévka, chřestový, chřestový vývar, recept s chřestem, chtestovy krem, cřestový krém, chretovy krem, chřestovýkrém, bujonšálek, chřestové recepty, chřestová polévka podle pohlreicha, chtestova polevka, krestovy krem, chřesový krém, polevka chrestovi krem, chřestivý krém, chřestivý ktem, crestova polevka

Suroviny:
chřest, vývar kuřecí, smetana ke šlehání, sůl, pažitka

Přidat fotografie receptu