Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chřestová polévka s hráškem

Zelený sladký hrášek skvěle doplní sezónní jarní chřest v této chutné krémové polévce. Stejně tak jako křehké špičky chřestových výhonků. Naberte si rychle plný talíř, bude mizet rychlostí blesku.

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 326 kJ /
556 kcal
Bílkoviny9,47 g
Tuky44,30 g
Vláknina1,10 g
Cholesterol 141 mg
Sodík 113 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy29,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z chřestu odkrojíme dřevnatou část. Oddělíme hlavičky, které přelijeme horkou vodou a dáme stranou. Stonky nakrájíme na menší kousky. Krok 2: V hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Rozředíme ji vývarem, prošleháme a přivedem k varu. Po 10 minutách vložíme kousky stonků a vaříme ještě dalších 10 minut. Krok 3: Na závěr přidáme smetanu, dochutíme solí, pepřem a rozmixujeme ponorným mixerem na hladký krém. Do polévky vložíme hrášek a necháme ještě přejít varem. Krok 4: Na talířích ozdobíme hlavičkami chřestu.

TIP: Jarní polévky

Zveřejněno 3. 5. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chřestová polévka s hráškem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jWxy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chřestová polévka s hráškem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jWxy

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
chřestová polévka, recepty z mraženého chřestu, chrěstová polévka recept, mražený chřest, recept

Suroviny:
chřest zelený, hrášek, mouka, máslo, vývar zeleninový, smetana, sůl, pepř bílý mletý

Přidat fotografie receptu