Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová plec v kedlubnách

Česká kuchyně je velmi tvůrčí a plná různých kombinací surovin. I taková kedlubna se může zakomponovat třeba do omáčky k vepřovému masu. Vše společně povaříme doměkka, dochutíme, zjemníme smetanou a můžeme podávat třeba s bramborami.

Hodnocení receptu je 4,1 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 858 kJ /
1 161 kcal
Bílkoviny150,03 g
Tuky43,58 g
Vláknina11,48 g
Cholesterol 491 mg
Sodík 529 mg
Sůl1,21 g
Sacharidy38,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno. Na oleji osmažíme cibuli dozlatova. Přidáme maso a opečeme ze všech stran. Krok 2: Přimícháme koření, sůl, česnek a hořčici. Podlijeme horkým vývarem, aby byl zároveň s masem a dusíme téměř do měkka. Krok 3: Mezitím nastrouháme kedlubnu na hrubém struhadle. Do skoro měkkého masa vsypeme kedlubnu a chvíli povaříme do měkka. Krok 4: Ve smetaně s trochou vývaru rozšleháme mouku a přidáme k masu. Necháme provařit a dochutíme čerstvě mletým pepřem, musí tam být cítit. Podáváme s vařenými brambory.

TIP: Kedlubny využijeme v kuchyni po celý rok

Zveřejněno 3. 5. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec v kedlubnách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nWD5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec v kedlubnách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nWD5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Ozkoušeno a moc jsme si pochutnali. Malinko jsem to odlehčila a místo smetany dala mléko a zahustila jsem to hraškou. A příloha byly těstoviny-taky se to hodilo ;-) Díky za recept :yes:

mekkejla: Děkuji za vyzkoušení i za krásnou fotku....;-):-K

:-):yes::yes: kedlubnové zelí ! to je skvělý jarní recept :-!
chci jen dodat, že jsme dělali taky jarní jablkové zelí ! ( kyselejší jablka,med, balzamikový ocet, citron, máslo, sůl ) ,
ale více se to hodí ke kachnímu masu . :yes::-K

malinab: kde tady vidíš kedlubnové zelí ?:-O

Tématické fráze:
vepřove na kedlubnách, vepřové v kedlubnách, vepřová plec v kedlubnách, veprova plec na kedlubnách, vepřová plec kedlubna recept, kedlubnové zelí s vepřovým masem, plec na kedlubnách, veprove s kedlubnové zelí, vepřové maso v kedlubnách, vepřové na kedlubnech, veprova plec na kedlubnech, kedlubnové zelí se smetanou, veprova plec s kedlubnové zelí, vepřový maso na kedlubnách, vepřová plec a kedlubny, vepřová plec s kedluben, recept veprove na kedlubnu, vepřová plec, vepřové na kedlubnách a příloha, veprove maso a kedlubnové zelí

Suroviny:
plec vepřová, kedlubna, cibule, česnek, smetana na vaření, mouka hladká, vývar masový, hořčice, kmín mletý, bobkový list, koření nové koření, sůl, pepř mletý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu