Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová plec v kedlubnách

Česká kuchyně je velmi tvůrčí a plná různých kombinací surovin. I taková kedlubna se může zakomponovat třeba do omáčky k vepřovému masu. Vše společně povaříme doměkka, dochutíme, zjemníme smetanou a můžeme podávat třeba s bramborami.

Hodnocení receptu je 4,1 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 858 kJ /
1 161 kcal
Bílkoviny150,03 g
Tuky43,58 g
Vláknina11,48 g
Cholesterol 491 mg
Sodík 529 mg
Sůl1,21 g
Sacharidy38,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno. Na oleji osmažíme cibuli dozlatova. Přidáme maso a opečeme ze všech stran. Krok 2: Přimícháme koření, sůl, česnek a hořčici. Podlijeme horkým vývarem, aby byl zároveň s masem a dusíme téměř do měkka. Krok 3: Mezitím nastrouháme kedlubnu na hrubém struhadle. Do skoro měkkého masa vsypeme kedlubnu a chvíli povaříme do měkka. Krok 4: Ve smetaně s trochou vývaru rozšleháme mouku a přidáme k masu. Necháme provařit a dochutíme čerstvě mletým pepřem, musí tam být cítit. Podáváme s vařenými brambory.

TIP: Kedlubny využijeme v kuchyni po celý rok

Zveřejněno 3. 5. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec v kedlubnách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nWD5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec v kedlubnách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nWD5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Ozkoušeno a moc jsme si pochutnali. Malinko jsem to odlehčila a místo smetany dala mléko a zahustila jsem to hraškou. A příloha byly těstoviny-taky se to hodilo ;-) Díky za recept :yes:

mekkejla: Děkuji za vyzkoušení i za krásnou fotku....;-):-K

:-):yes::yes: kedlubnové zelí ! to je skvělý jarní recept :-!
chci jen dodat, že jsme dělali taky jarní jablkové zelí ! ( kyselejší jablka,med, balzamikový ocet, citron, máslo, sůl ) ,
ale více se to hodí ke kachnímu masu . :yes::-K

malinab: kde tady vidíš kedlubnové zelí ?:-O

Tématické fráze:
vepřove na kedlubnách, vepřové v kedlubnách, vepřová plec v kedlubnách, veprova plec na kedlubnách, vepřová plec kedlubna recept, kedlubnové zelí s vepřovým masem, plec na kedlubnách, veprove s kedlubnové zelí, vepřové maso v kedlubnách, vepřové na kedlubnech, veprova plec na kedlubnech, kedlubnové zelí se smetanou, veprova plec s kedlubnové zelí, vepřový maso na kedlubnách, vepřová plec a kedlubny, vepřová plec s kedluben, recept veprove na kedlubnu, vepřová plec, vepřové na kedlubnách a příloha, veprove maso a kedlubnové zelí

Suroviny:
plec vepřová, kedlubna, cibule, česnek, smetana na vaření, mouka hladká, vývar masový, hořčice, kmín mletý, bobkový list, koření nové koření, sůl, pepř mletý, olej

Přidat fotografie receptu