Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí pizza

Pravověrní milovníci pizzy použijí na obložení korpusu sugo a originální suroviny. Pokud ale na dobrou a rychlou večeři čeká dětské osazenstvo, s povděkem přijme nekulatou pizzu s milovaným kečupem a obložené surovinami "co dům dal".

Hodnocení receptu je 4,3 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

marenka.j

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min včetně doby kynutí

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava, včetně doby kynutí)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 532 kJ /
2 995 kcal
Bílkoviny210,28 g
Tuky104,75 g
Vláknina17,54 g
Cholesterol 462 mg
Sodík 5,99 g
Sůl14,35 g
Sacharidy295,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do velké mísy dáme mouku, kde vytvoříme buď důlek nebo mouku přihrneme na stranu a do volného místa rozdrobíme droždí, které pocukrujeme a zalijeme asi 2 lžícemi teplého mléka. Vyčkáme na kvásek, cca 5 minut. Krok 2: Když máme kvásek, můžeme zadělat těsto, které po zpracování dáme na teplé místo, aby lépe a rychleji vykynulo. Těsto kyne zhruba 40-60 minut. (Např.: do hrnce umístíme na spodek trochu horké vody a mísu s těstem položíme na hrnec a zakryjeme utěrkou.) Krok 3: Mezitím připravíme omáčku a oblohu. Do menší mističky dáme kečup, rozmačkáme česnek a přidáme oregano. Tuto směs dobře promícháme.
Nakrájíme nadrobno šunku a suchý salám, rajčata nejlépe na kolečka. Nastrouháme sýr. Krok 4: Včas vyhřejeme troubu na 190 °C. Po vykynutí těsta, potřeme plech olejem (je dobré to dělat přímo rukama), mastnýma rukama vezmeme těsto a rozprostřeme ho po plechu. Na něj rozetřeme omáčku, poklademe salám, šunku, rajče a nakonec vše zasypeme sýrem. Krok 5: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 15 minut.

TIP: Pizza - původ a recepty

Zveřejněno 15. 6. 2009

Poznámka autorky marenka.j

Jako oblohu můžeme použít např. jen rajčata a papriky a máme verzi pro vegerariány.

Trochu exotiky vnese i kombinace šunka a ananas.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí pizza

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8qDW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí pizza

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8qDW

Marie

Komentáře (22)

výborná je i s nivou a ananasem!!!mňám :-p

teprve mě čeká první zkouška tak snad se mi povede dávám palec radu -hrnec pára a kvásek rovnou do mouky snad to vyjde .. :D
:-D :-)):yes::yes::yes:

marenka.j: super:-D:-D smrtelníku..:-D:yes::yes:

Renátka: Mléko je v receptu z důvodu vykynutí kvásku. Někdo dělá kvásek z teplé vody, já v tomto případě z teplého mléka. Kvásek se zapracuje do těsta a zbylé mléko taktéž.

Marco: Čeho ci žádáš? Smrtelníku můžeš mne oslovovat jménem.
Na pizzu se dá samozřejmě také použít např.: rajský protlak nebo i rozmačkaná čerstvá rajčata. Tento postup jsem zvolila z důvodu, že je nejjednoduší. Myslím, že už si každý dokáže, dle své chuti, recept doupravit. Navíc znám osoby, které by rajče nepozřely.;-)

Marco: Nešlo by dát komentář bez druhého slova po vykřičníku? ;-), nadávkama jen každýho naser.... Zkus to jinak a inteligentněji ;-);-)

Pane Bože pizza s kečupem néééééé! Prasata!! Copak je tak těžký rozmačkat pár čerstých rajčat s bazalkou?? To snad není pravda.

mñammm,moc dobra :yes:

a kdyz se misto obycejneho oleje pouzije olivovy, tak to je hnedka v tom teste chutove znat..;-)

tenhle recept znám asi patnáct let a to je mi 27,ale vždy jsme do toho přidali obyč žampiony z konzervy.A ta omáčka se dělala z protlaku a kečupu půl na půlhttp://www.toprecepty.cz/recept/5239-domaci-pizza/

Renátka 3. 8. 2010 09:36
na to je tam dobré to mlíko? V jiných receptech nebylo uvedeno. :-?

Pizzu robím presne tak isto,aj omáčku,len do cesta ešte pridávam soľ,bez nej mi to pripadá trochu bez chuti.Inak je výborná,posielam bod:yes:...a dala by som si:-p

mna mnam...hlavně se nepřežrat...už se mi to stalo:-D:-D:yes:

miki, já minule koupila hodně moc vody jako rybí filé:-(( A v těch restauracách se asi kupuje šunka ta nejlevnější, aby byl větší zisk.

Tak ta vysušená šunka je způsobena tím, že se použije ta levná. Totiž ty se vyrábějí tak, že pomocí chemických masírovacích a emulgačních přípravků, se do vepřového masa vmasíruje až 40,80 ale i 100% vody. To se potom nedivte, že se vám scvrkne po upečení na původní velikost. Snad jste se setkali s tím, že když přinesete nakrájenou šunku z "taky masného krámu" jak Vám krásně "pláče". no bodejť když ta voda kterou jste koupili jako šunku musela ven. Zkuste to raději s uzeným bůčkem a nebo angl. slaninou. pochutnáte si.

mmmm....konecne se poradne napapkam....:P :-8

Vysušená šunka bývá problémem i v restauracích, občas si objednáte klasiku, tedy šunkovou pizzu a pak vidíte tu ošklivou zcvrklou šunku na oné pizze.
Netuším, co je za tajemstvím, aby se toto nestávalo, ale já šunku vždy zasypu dostatečnou vrstvou sýru a šunka mi tak vysušená nepřijde.

Kačíí 6. 7. 2009 17:30
:-?Ten recept je BOŽÍ, ale potřebovala bych radu, nevím čím to je, ale vždy když dělám pizzu, šunka se mi na ní nějak vysuší. prosím poraď!!:-) dík

Pizzu jsem vyzkoušela a je opravdu výborná. Dík za super recept:-))

Mařenko, no to je paráda, ten postup, to prostě nemá chybu:yes::yes::yes: a ta pizza bude taky určitě mňamka:yes::yes::-D +

Mařenko.J, no teda to je úplně vyčerpávající a dobře nafocenej postup;-) a už za ten je potřeba dát bodíka:yes:, tak ho tam máš je druhej;-)

mnam :-p a hlavne se mi libi ten "figl" s kynutim testa nad hrncem s horkou vodou :yes:

Tématické fráze:
domaci pizza, pizza recept, domácí pizza recept, recept na domácí pizzu, recepty domaci pizza, pizza domácí, recept pizza, výborná domácí pizza, domaci pizza testo, co dát na pizzu, domaci piza, recept domácí pizza, domácí šunková pizza na plech, jak udělat domácí pizzu, domaci testo na pizzu, top recepty pizza, dobrá pizza recept, domácí pizza na plech, recepty pizza, dobrá pizza

Suroviny:
mouka hladká, droždí čerstvé, cukr, mléko, olej, olej, kečup sladký, česnek, koření oregáno, šunka, salám suchý, sýr strouhaný, rajče

Přidat fotografie receptu