Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 168 kJ / 2 191 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 327,89 g |
Tuky | 35,48 g |
Vláknina | 16,48 g |
Cholesterol | 705 mg |
Sodík | 10,78 g |
Sůl | 27,20 g |
Sacharidy | 133,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Přivedeme k varu 2 litry vody, osolíme dvěma lžičkami soli, přidáme 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření a lžička a půl celého černého pepře. Maso 1,5 kg hovězího předního, s kostí (libové, např. v Ternu) , omyjeme, dáme do vroucí vody a vaříme pod pokličkou na středním plameni do změknutí, max. 2 hodiny. Maso dáme následně zchladnout a nakrájíme na plátky. Vývar použijeme do základu.
Krok 2: Základ na omáčku: cibuli nakrájenou na kostičky, osmahneme na másle v hluboké pánvi, až začne zlátnout, přidáme 2 menší nastrouhané mrkve, 3 kusy řapíkatého celeru, nakrájeného na jemno. Osmahneme na mírném plameni cca 10 minut, podlijeme celým vývarem a přidáme ještě další 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření a tymián, 3 nakrájená rajčata. Podusíme 40 minut. Zchladíme, propasírujeme do hlubokého hrnce a dáme vařit na mírný oheň.
Krok 3: Vedle na pánvi uděláme světlou jíšku (2 plátky másla a 3 lžíce hladké mouky), 2 protlaky (dle gusta Coop, 115 g) přidáme ke zbytku. Jíšku odstavíme vedle a necháme lehce zchladnout a nasypeme ji do hrnku. Nalijeme k ní trochu studené vody, rozkvedláme a přidáme do omáčky. Omáčku můžeme chvíli míchat kvedlačkou a rozmixovat tak, aby nedělala cucky. Po 15 minutách varu nastane finální dochucení. Lžička mleté skořice, lžička soli a 3 lžíce cukru, 1/8 masoxu, špetka tymiánu.
Zveřejněno 14. 5. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajská omáčka báby Valerie
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jwRP
Moje poznámka
Rajská omáčka báby Valerie
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jwRP
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 10 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 13 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 14 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 17 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 1 hodinou
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 8 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 12 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 12 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 13 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 14 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 14 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 17 hodinami
Vrstvená jablková buchta
vozlenka před 18 hodinami
Tématické fráze:
bába tutovka,
3 lžičky masoxu,
rajská omáčka recept,
rajská omáčka bez mouky,
výborná rajská omáčka z předního hovězího,
omáčky podle šroubka,
rajská omacka 8 porci,
rajská omáčka masox,
rajská omáčka podle pana šroubka,
kecup z 1.5kg rajčat,
hovězí přední bez kosti recepty rajská,
bába tutuvka,
domácí kečup 1,5kg rajčat
Suroviny:
přední hovězí,
rajče,
cibule,
celer řapíkatý,
mrkev,
bobkový list,
koření nové koření,
tymián,
pepř černý,
skořice,
máslo,
mouka hladká,
masox,
sůl,
cukr
Komentáře (2)