Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Staročeská zelňačka s klobásou

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

gallischek gallischek

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 872 kJ /
1 642 kcal
Bílkoviny20,04 g
Tuky125,45 g
Vláknina23,42 g
Cholesterol 383 mg
Sodík 4,02 g
Sůl10,00 g
Sacharidy97,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce nalijeme 1200 ml vody, přidáme propláchnuté a nakrájené zelí, okořeníme kmínem, paprikou a vaříme doměkka přibližně 25 min. Krok 2: Zatím oloupeme brambory, nakrájíme na kostičky a vaříme zvlášť v osolené vodě, dokud nezměknou. Krok 3: Klobásy nakrájíme na kolečka. V pánvi rozpustíme máslo, osmahneme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou a usmažíme jíšku. Krok 4: Jíšku vmícháme do uvařeného zelí, přidáme hotové brambory, nakrájenou klobásu a celé ještě asi 5 minut vaříme. Dochutíme solí, pepřem a cukrem.

Zveřejněno 16. 5. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staročeská zelňačka s klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KorM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staročeská zelňačka s klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KorM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

snadné , rychlé, jen pár položek . Moc děkuju

super děkuji za recept a nevšímejte si remcalů krásný den :-K:-K:-K:-K

polévku jsem uvařila a je dobrá, jen postup jsem si trošku upravila. Místo másla jsem dala olej a méně mouky, tak není tolik hustá. Ale chuťově je výborná. :-)

Polievka je v podstate dobrá, len mi tam veľmi chýbali sušené huby. Ale možno tu nemajú byť. :-) A ešte, žiadne preplachovanie kapusty. Nerozumiem, prečo vylievať minerály a vitamíny do kanála, veď kvôli nim sa kapusta nakladá. Žeby kvôli kyslosti?!? Ale kyslá kapusta musí byť kyslá.;-)

Tahle polévka se jí vidličkou, i když nevím, jestli bychom ji v té hustotě nezlomili. :-D

Mě se ten recept vůbec nezdá a použít na to 2 hrnce a ještě pánev... proč to dělat jednoduše,když to jde složitě.......

No jo, no... staročeši měli patrně tolik másla, že až nevěděli do čeho už ho vrazit, že :-8:-):-D

Dajda: Ano máte pravdu v tom že tato polévka je hustčí. Pochází z dob, kdy to bylo hlavní jídlo dne a tudiž muselo zasitit.

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
videorecept zelnačka polévka s klobásou, zelnačka polévka s klobásou, top recepty zelňačka, dobrá zelňačka s klobásou, staročeská zelnice, krkonošská zelňačka, zelnačka s paprikovou klobasou, paprikova zelňačka s klobásou, krkonošská zelnačka s klobásou, jednoduchá zelňačka s klobásou, zelňačka s paprikou, zelňačka s klobásou, zelňačka s klobásou top recepty, pikantní zelnice s klobásou, staroceska z, kyslá zelňačka, videorecept zelnačka, krkonošská zelňačka s klobásou recept, zelňačka s klobásou videorecept, zelnacka jednuduse

Suroviny:
zelí kysané, máslo, paprika sušená sladká, brambory, klobása, cibule, mouka hladká, pepř mletý, sůl, cukr krupice

Přidat fotografie receptu