Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masové ďábelské toasty

Masové ďábelské toasty jsou pikantní a lahodnou volbou pro milovníky výrazných chutí. Tato lahůdka spojuje šťavnaté mleté maso s pikantní omáčkou a aromatickým kořením. Ideální jako rychlý a chutný předkrm nebo sytá večeře.

Hodnocení receptu je 4,6 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 120 min Bez doby zavařování

180 min (60 min příprava + 120 min tepelná úprava, Bez doby zavařování)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 913 kJ /
4 281 kcal
Bílkoviny179,70 g
Tuky300,74 g
Vláknina83,56 g
Cholesterol 460 mg
Sodík 900 mg
Sůl1,40 g
Sacharidy197,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček, papriky, cibuli, rajčata a celer nakrájejte na menší kusy. Vše, včetně česneku a chilli papriček umelte na masovém mlýnku rovnou do širšího hrnce nebo pekáčku. Osolte, opepřete, přilijte ocet, přimíchejte protlak, posypte paprikou, cukrem, dobře promíchejte a podlijte 100 ml vody. Nechte vařit při mírnější teplotě asi hodinu a půl. Krok 2: Podle potřeby dochuťte a případně podlévejte. Nakonec by měla být veškerá tekutina odpařená.
Já jsem připravovala v pomalém hrnci na stupeň II cca 4 hodiny. Krok 3: Pokud byste chtěli směs uchovat, můžete ji uzavřít do krabiček a dát do mrazáku, případně zavařit. Krok 4: Masové směsi je dobré zavařovat dvakrát, vždy hodinu při 80 °C. Prvně zavařte, vyjměte, nechte zcela zchladnout, nejlépe do druhého dne a pak postup opakujte.

TIP: Jak zavařit maso syrové, vařené a dušené - rady a tipy

Zveřejněno 18. 5. 2017

Poznámka autorky 1974andrea

Zkoušela jsem už několik receptů, ale nikdy to nebylo úplně to, co mi chutnalo jako ty koupené. Až jsem jednou pečlivě pročítala složení (nemyslím tím ty jejich konzervanty, éčka ...), ale hledala jsem tam tu chuť, kterou mám tak ráda. Až jsem na to u jednoho výrobce kápla. Tou ingrediencí je celer ;-)

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masové ďábelské toasty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5v8K

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masové ďábelské toasty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5v8K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Děláme je téměř každý rok :-) už se zas na ně těším :yes: je to starý, ale vymazlený recept.

kimlo: Vypadá to skvěle, jsem ráda, že chutnají :-K

Urobené, je to výborné! Vďaka za recept. :yes: Dovolil som si pridať foto.

Taky delavam podobne,ale davam vic cesneku.ale ten celer,to je dobry napad:yes:

:yes: Na dabelské tousty jsme chodili v minulém tisíciletí do vinárny Supetar na Vinohradech.Mám pocit,že až na celer byl recept stejný.Manžel má příští týden oslavu narozenin tak mu touhle dobrotou připomenu naše začátky.:-).

tak to musím vyzkoušet, my je máme taky moc rádi a doma dělané to nikdy nebylo ono:-) a máte vždy velmi krásné fotky:yes::-)

Máš recht, ten zeler tomu určite pridá ten šmrnc...tiež som sa kedysi pokúšala o niečo podobné a nebolo to ono.

Tématické fráze:
masové tousty, masové ďábelské tousty, ďábelské koule, masové tousty recept, ďábelské tousty, recept na masové tousty, masove na tousty, masova smes na tousty, masová dabelské tousty, dabelske tousty z bucku, dabelske tousty recept, jak zavarit masovou smes, recept na ďábelské tousty, recept masové tousty, jak zavařit masové tousty, dábelské koule recept, postup na tousty, zavařené ďábelské tousty, masové směs na tousty, ďábelská smĕs z rajčat zavařit

Suroviny:
bůček, paprika, paprika čerstvá bílá, rajče, celer, česnek, cibule, protlak rajčatový, paprika sušená sladká, chilli paprika čerstvá, cukr, ocet, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu